Skip to main content

Ανανέωσε έως το 2023 με τον ΠΑΟΚ ο Λάμπρου (video)

Ο 21χρονος διεθνής εξτρέμ επιβραβεύεται για την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε ως δανεικός στη Φορτούνα Σιτάρντ (27 ματς, 8 γκολ, 10 ασίστ).

Την ανανέωση του συμβολαίου του Λάζαρου Λάμπρου ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος διεθνής εξτρέμ θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας μέχρι το 2023 καθώς επιβραβεύεται για την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε ως δανεικός στη Φορτούνα Σιτάρντ έχοντας απολογισμό 27 αγώνων με 8 γκολ και 10 ασίστ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΠAE:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την ανανέωση του συμβολαίου του Λάζαρου Λάμπρου μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

H ευθεία είναι πάντα ο πιο εύκολος και σύντομος δρόμος. Πολλές φορές στη ζωή, όμως, οι παρακάμψεις είναι αυτές που να βοηθούν να φτάσουμε έτοιμοι και γεμάτοι εμπειρίες στον προορισμό μας. Ο Λάζαρος Λάμπρου από πολύ μικρός έδειξε πως πιστεύει στον εαυτό του και δεν φοβάται να ρισκάρει ή να πάρει τη δύσκολη οδό προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

Έφυγε από τον Παναθηναϊκό για να κυνηγήσει το όνειρο της Ρόμα, δεν απογοητεύτηκε που τελικά κατέληξε στον Ηρακλή, διότι κάπως έτσι άνοιξε ο δρόμος του για τον ΠΑΟΚ. Η διαδικασία αγωνιστικής ωρίμανσης τον έφερε στη Νέα Σμύρνη δανεικό. Όχι με την ψυχολογία του πισωγυρίσματος, αλλά με το mood της συλλογής εμπειριών.

Κι έπειτα έχοντας παραστάσεις από Super League ήταν ξεκάθαρος. ΠΑΟΚ ή εξωτερικό. Σε μια δοκιμασία δυνάμεων. Βρέθηκε στην Ολλανδία και τη Φορτούνα Σιτάρντ. Αποτέλεσμα; Οκτώ γκολ και δέκα ασίστ σε 27 αγώνες. Ανάδειξη ως κορυφαίο ταλέντο του μήνα στην Eredivisie και αρκετές ατομικές διακρίσεις που προκάλεσαν ενδιαφέρον από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες.

Η περιπέτεια του δανεισμού, είχε αποδειχτεί επιτυχημένη για τον Λάμπρου. Με σύμμαχο το ταλέντο του και διαβατήριο την αποδοτικότητά του όπως αποτυπώνεται στους αριθμούς του, ο νεαρός Ελληνας διεθνής κέρδισε την επιστροφή του στην Τούμπα και μαζί ένα νέο συμβόλαιο μέχρι το 2023.

Το προφίλ

Το γονίδιο του αθλητισμού, ο Λάμπρου το κληρονόμησε από τους γονείς του, οι οποίοι είναι και οι δύο δάσκαλοι φυσικής αγωγής. Ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο από τα πέντε του και εντάχθηκε στις Ακαδημίες της ΑΕ Ποντίων Κατερίνης. Ξεχώρισε αμέσως για τα τεχνικά του χαρίσματα και δεν άργησε να απασχολεί scouts των μεγάλων ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός λόγω της συνεργασίας με την πρώην ομάδα του κατάφερε να τον εντάξει στις Ακαδημίες του και σε ηλικία 13,5 ετών και ο Λάμπρου μετακόμισε στην Αθήνα. Στον Παναθηναϊκό ανέλαβε ηγετικό ρόλο και κλήθηκε στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Το καλοκαίρι του 2016 έφτασε μία ανάσα από το να υπογράψει στην Ρόμα, αλλά η αποτυχία των Ρωμαίων να εξασφαλίσουν θέση στους ομίλους του Champions League, χάλασε την μεταγραφή του.

Ο Ηρακλής του πρόσφερε συμβόλαιο και την δυνατότητα να γράψει τις πρώτες του επαγγελματικές συμμετοχές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Λάμπρου σε 13 αγώνες πέτυχε ένα γκολ και έδωσε μία ασίστ.

Ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε τον Δεκέμβριο του 2016 και τον παραχώρησε ως δανεικό στον Πανιώνιο. Έμεινε στη Νέα Σμύρνη για ενάμιση χρόνο και σε 45 αγώνες μέτρησε οκτώ γκολ και πέντε ασίστ.

Επέστρεψε στον Δικέφαλο αλλά μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία αποφασίστηκε να φύγει και πάλι με τη μορφή δανεισμού, αυτή τη φορά όμως για την Ολλανδία και τη Φορτούνα Σιτάρντ. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά».