Skip to main content

Αυτές είναι οι 23 γυναίκες στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ (φωτο)

Οι 23 γυναίκες του Μητρώου Στελεχών από όλη την Ελλάδα που πρωτοστατούν στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να αλλάξει το κόμμα.

Η ανανέωση προσώπων και ιδεών προχωρά με γοργούς ρυθμούς στη Νέα Δημοκρατία. Η διοργάνωση των θεματικών προσυνεδρίων -με έμφαση σε τομείς όπως η ανεργία, η νεολαία, η αγροτική ανάπτυξη, η ασφάλεια κ.α.– στο δρόμο για το Συνέδριο Θέσεων και Αρχών του κόμματος, που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, αποτελούν τον πρώτο πυλώνα αυτής της ανανεωτικής προσπάθειας.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι η διαρκής διαδικασία ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας μέσω του Μητρώου Στελεχών. Μιας αξιοκρατικής, αδιάβλητης και πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασίας, που στόχο έχει να φέρει κοντά στη Νέα Δημοκρατία ανθρώπους από την κοινωνία και την αγορά. Άτομα με μικρή ή μεγάλη επαγγελματική πορεία και διαφορετικού επιπέδου μόρφωση, που θέλουν να συνεισφέρουν στην πολιτική ζωή του τόπου. Πρόκειται για πολίτες που καταθέτουν βιογραφικά και αξιολογούνται με διάφανες διαδικασίες για πρώτη φορά στα πολιτική χρονικά της χώρας.

Ανάμεσά τους, υπάρχουν και αρκετές γυναίκες από όλη την ελληνική επικράτεια. Η Voria.gr παρουσιάζει τις 23 γυναίκες που έχουν ανακοινωθεί από το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Είναι γυναίκες κάθε ηλικίας, κάποιες από τις οποίες έχουν οικογένεια με παιδιά, προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και έχουν ως κοινό παρονομαστή το γεγονός ότι βλέπουν το Μητρώο Στελεχών ως ευκαιρία να ενεργοποιηθούν στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας τους.

Ποιες είναι

Οι 23 γυναίκες που αποτελούν το νέο πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι:



 

1.Αντωνία (Τόνια) Αράχωβα: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Έχει διατελέσει από τον Ιούνιο του 2011 έως και τον Μάρτιο του 2014 Λειτουργική Γενική Διευθύντρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος όπου και συνεχίζει και εργάζεται από το 1995. Έχει πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ, PPM (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση και Δημόσια Πολιτική) από τα Τμήματα Οικονομικών Σπουδών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μs (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ με κατεύθυνση Πολιτική Επικοινωνία) από το ΕΚΠΑ. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Είναι η πρώτη Ελληνίδα στα 80 χρόνια λειτουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης που εκλέχθηκε τον Μάρτιο του 2017 μέλος του Governing Board της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών (IFLA). Διατελεί officer στο  Management & Marketing Section και μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για το Βραβείο IFLA International Libraries Marketing Award. Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Μιλά γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά. Είναι Διευθύντρια Σύνταξης του λογοτεχνικού περιοδικού (δε)κατα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με την στρατηγική διοίκηση, το marketing, την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και την πολιτιστική διπλωματία.



2.Χρυσοβαλάντω (Βαλεντία) Τσέπη: Γεννήθηκε  στην Γερμανία το 1982, με καταγωγή από την Πέρδικα Θεσπρωτίας. Έζησε το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών της χρόνων στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, όπου τελείωσε το δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο της πόλης. Επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα για τις σπουδές της και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεργάστηκε με αρκετά δικηγορικά γραφεία των Αθηνών αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία σε υποθέσεις μάχιμης δικηγορίας και του τραπεζικού κλάδου. Το 2010 εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα όπου πλέον ζει και εργάζεται, διατηρώντας το δικό της δικηγορικό γραφείο. Είναι εξωτερική συνεργάτιδα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Παράλληλα, είναι υποψήφια κάτοχος του μεταπτυχιακού προγράμματος στη διοίκηση υπηρεσιών και μονάδων υγείας του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου (MSc in Health Management) από όπου πρόκειται να αποφοιτήσει τον Φεβρουάριο του 2018. Μιλάει γερμανικά και αγγλικά.



3.Βασιλική Καλοδήμου: Γεννήθηκε το 1973 στο Ναύπλιο. Είναι Μοριακή Γενετίστρια και Διευθύντρια στο τμήμα Κυτταρομετρίας Ροής-Έρευνας και Αναγεννητικής Ιατρικής του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ στην Αθήνα. Από το 2006 ασχολείται με τα βλαστικά κύτταρα και τις εφαρμογές τους στην αναγεννητική ιατρική και την κυτταρομετρία ροής. Εκτός από τη συνεργασία με κρατικά πανεπιστήμια και φαρμακευτικές εταιρείες σε ερευνητικά προγράμματα, η Δρ. Καλοδήμου δημοσιεύει συχνά τα ευρήματά της, (31 δημοσιεύσεις, 6 βιβλία, 2 πατέντες και 10 επιστημονικές συνεργασίες). Επίσης είναι στην συντακτική επιτροπή πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Η ελληνική έκδοση του πρώτου βιβλίου της το 2015 τοποθετήθηκε ως υλικό αναφοράς στο Αλεξάνδρειο ATEI Θεσσαλονίκης, ενώ η αγγλική έκδοση του βιβλίου της (best seller) είναι υλικό αναφοράς φοιτητών ιατρικής στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Στάνφορντ ΗΠΑ, ενώ αποτελεί και βιβλίο αναφοράς στο Πανεπιστήμιο Bharathiar της Ινδίας για μεταπτυχιακό δίπλωμα μοριακής ιατρικής. Τα δύο βιβλία είναι τα μόνα βιβλία στον τομέα της κυτταρομετρίας ροής. Η ίδια κατέχει στον Αμερικανικό Οργανισμό ΑΑΒΒ τις εξής θέσεις: AABB Lead/Sole assessor, a board member at the AABB Cellular Therapy Accreditation Program Unit for worldwide standards development and accreditation, the Leader at AABB CT Subsection: CT Product Manufacturing and Testing, placed to serve (2017-2018) as a Mentor for Cellular Therapy, Professional Engagement Program (PEP), and also a member of two subsections of the AABB Cellular Therapies Section. Η βιογραφία της έχει συμπεριληφθεί στο Who's Who του κόσμου για τα έτη 2014 και 2015, 2016 και 2017 και φέτος της απονεμήθηκε το βραβείο Who is Who' (Marquis) 2017 Albert Nelson Marquis Lifetime Achievement Award.



4.Στέλλα Αυγερίκου: Γεννήθηκε  το 1967. Σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και είναι πιστοποιημένη εκτιμήτρια ακινήτων REV (Expert Valuer in Real Estate Property). Είναι ελεύθερη επαγγελματίας από το 1993 έως σήμερα, με πλήθος ιδιωτικών - δημοσίων έργων και συνεργασία με μεγάλα τεχνικά γραφεία της χώρας. Έχει συνεργαστεί με το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (Σ.Ο.Ε.) με εκπόνηση εκατοντάδων εκτιμήσεων πάσης φύσεως απλών και σύνθετων ακινήτων εταιρειών, επιχειρήσεων και οργανισμών του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.  Είναι μέλος σε αρχιτεκτονικά συμβούλια και σε επιστημονικές ομάδες εργασίας του ΤΕΕ, σχετικά με την εφαρμογή της αρχιτεκτονικής και την εκτίμηση αξιών ακινήτων. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.



5.Ελένη Κασαμπαλίδου: Γεννήθηκε  στη Θεσσαλονίκη, πέρασε όμως τα πιο σημαντικά παιδικά της χρόνια στην Πτολεμαΐδα, την οποία αισθάνεται και ιδιαίτερη πατρίδα της. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ. Στη διάρκεια των σπουδών της επισκέφτηκε το Imperial College του Λονδίνου για την εκπόνηση της διπλωματικής της εργασίας. Ως μηχανικός ασχολήθηκε τόσο με ιδιωτικά όσο και με δημόσια έργα στον τομέα της κατασκευής. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο Business Management και στο PR Management. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε σε τεχνική εμπορική εταιρεία όπου λόγω της θέσης της απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στην επικοινωνία και στις δημόσιες σχέσεις. Πρόσφατα τελείωσε το μεταπτυχιακό της στο ΕΑΠ, στην αντισεισμική τεχνολογία. Μιλά άπταιστα αγγλικά και γαλλικά, ενώ ασχολείται με τα ισπανικά και τα ρωσικά. Είμαι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά, ενώ ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη δική της προσωπική επιχείρηση με επίκεντρο τα παιδιά.



6.Κατερίνα Βουρβουχάκη: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Είναι Γενετίστρια με M.Sc. στη Μοριακή Γενετική από το Imperial College του Λονδίνου και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Cambridge. Το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο της αναφέρεται στη μοριακή ογκολογία και την αγγειογένεση. Έλαβε υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης η οποία χορηγήθηκε για την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής στο University of Cambridge, όπου και τιμήθηκε με το Cambridge European Trust Award το 2001. Διετέλεσε μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ όπου μελέτησε την ανοσολογία του καρκίνου και Associate Lecturer στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο μάθημα της Μοριακής Βιολογίας.  Εργάζεται στη Ζυρίχη σε πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία ως Senior Manager στον τομέα της Καρδιολογίας και Νεφρολογίας. Ως ιδρυτικό μέλος της Athens Wellness Retreats Co., ασχολείται με τη μεσογειακή διατροφή και την βελτίωση της κουλτούρας γύρω από τον τρόπο διατροφής και ευεξίας.



7.Λίζα Βαρδακάκη: Γεννήθηκε το 1962. Αποφοίτησε από την Μαράσλειο Πρότυπο Σχολή και είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Σπουδών, από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά. Κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών σε Επιχειρησιακό Σχεδιασμό και Στρατηγική από την Ecole des Haute Etudes en Sciences Sociales (Grande Ecole) στο Παρισι. Η 22χρονη επαγγελματική της πορεία στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης περιλαμβάνει θέσεις ευθύνης στον τομέα σχεδιασμού και ανάπτυξης ασφαλιστικών - επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας, ανάπτυξη - εκπαίδευση δικτύων, στρατηγική ανάπτυξης και επικοινωνίας μεγάλων ασφαλιστικών ιδιωτικών ομίλων. (INTERAMERICAN, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ). Έχει διατελέσει Διευθύνουσα Σύμβουλος σε θυγατρική μεγάλου τραπεζικού οργανισμού της χώρας για ανάπτυξη τραπεζοασφαλιστικών υπηρεσιών και Σύμβουλος Στρατηγικής-Επιχειρηματικής Ανάπτυξης σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα. Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της ανάπτυξης υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας. Μιλάει γαλλικά και αγγλικά.



8.Αθηνά Ψαράκη: Γεννήθηκε  το 1988 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Κλασικό Λύκειο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και στη συνέχεια απέκτησε το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο Queen Mary, University of London. Είναι δικηγόρος Αθηνών με επαγγελματική εμπειρία και εκπαίδευση σε Ελλάδα και Αγγλία (Λονδίνο) και κάτοχος ποικίλων διακρίσεων. Επέστρεψε πρόσφατα στην Ελλάδα από την Αγγλία όπου εργαζόταν ως Νομική Σύμβουλος σε μια διεθνή εταιρεία αναζήτησης κεφαλών με έδρα στο City του Λονδίνου. Συμμετέχει σε ποικίλες ομάδες επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, ενώ έχει έντονη κοινωνική δράση και αποτελεί ένα από τα συν-ιδρυτικά μέλη της τοπικής ομάδας δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας στην Κομοτηνή στην οποία είχε διατελέσει και υπεύθυνη τύπου.



9.Χαρά Γιαννοπούλου: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης και το 2006 αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών ,Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2007 ολοκλήρωσε τις  μεταπτυχιακές της σπουδές στο αστικό δίκαιο στη Νομική Σχολή Αθηνών. Από το 2008, ασκεί την δικηγορία, κυρίως σε θέματα εμπορικού και αστικού δικαίου και είναι διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Συμμετέχει ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση του δήμου της, επιδεικνύοντας έντονη δράση για τα κοινά. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.



10.Κατερίνα Ζιούτα: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Μετά την αποφοίτησή της από το Αμερικάνικο Κολέγιο «Ανατόλια», εισήχθη στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Συνέχισε με  μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Νομικής του ιδίου Πανεπιστημίου, στο Κλάδο Αστικού Δικαίου. Άσκησε την ενεργό δικηγορία επί πέντε περίπου έτη και στη συνέχεια, το 2003, διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ στο ΙΚΑ. Το 2014 μετά από αίτησή της μετατέθηκε στο ΚΕΑΟ όπου υπηρετεί έως σήμερα, στο Τμήμα Διοικητικής Εκτέλεσης. Διατέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικάνικου Κολεγίου «Ανατόλια», με κύρια ενασχόληση την εθελοντική συμμετοχή στην οργάνωση και την προώθηση ερανικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων του Συλλόγου. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Αριστοτέλη Τσιμένογλου.



11.Ειρήνη Χατζοπούλου: Γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 1996 απέκτησε το πτυχίο της στην Ιατρική και το 2005 ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στη Γενική Ιατρική στο Γ.Π.Ν.Θ ΑΧΕΠΑ. Από το 2015 έως σήμερα, είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΕΣΔΥ σε «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» και από το 2016 έως σήμερα, είναι φοιτήτρια προγράμματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με τίτλο «Μίγμα Marketing και Brand». Από το 2006, είναι επιμελήτρια Α' Γενικής Ιατρικής ΠΕ.ΔΥ Γιαννιτσών, με ταυτόχρονη εργασιακή σχέση στο Κ.Υ. Κρύας Βρύσης, στο Γ.Ν. Γιαννιτσών και στην κοινότητα Ν.ΠΕΛΛΑ. Από το 1998, διατηρεί το δικό της ιατρείο στη Γέφυρα, Ν. Θεσσαλονίκης. Επίσης , είναι ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας Γενικής Ιατρικής Ελλάδας και  Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Επιστημονικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής Ελλάδας.



12.Αγνή Κανδύλη: Γεννήθηκε στην Καστοριά το 1979. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς και Γενική Γραμματέας του σωματείου Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Καστοριάς Η ΕΣΤΙΑ. Είναι επίσης Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και Γονέων Ν. Καστοριάς και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, μέλος της επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Πολιτισμού Τουρισμού Αθλητισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης., μέλος του Δ.Σ. Της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας -  Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», Τομεάρχης Νομικού Τμήματος Ε.Τ.Α.Κ. Καστοριάς (Εθελοντικό τμήμα αντιμετώπισης καταστροφών), μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.) και υπεύθυνη του γραφείου ενημέρωσης ΠΟΜΙΔΑ στο Ν. Καστοριάς. Είναι παντρεμένη με τον Γεώργιο Μυκωνιάτη, δικηγόρο επίσης, με τον οποίο και διατηρούν από κοινού δικηγορικό γραφείο.



13.Σοφία Αναγνωσταρά: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και μεγάλωσα στον Άσσο Κορινθίας. Σπούδασε στο Ε.Μ.Π. στο τμήμα των πολιτικών μηχανικών. Επιπλέον έχει άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή, Ελεγκτή Δόμησης και είναι Επιθεωρήτρια Ασφάλειας και Ποιότητας Τεχνικών Έργων. Εργάζεται στην Μουρίκης Α.Ε. της οποίας είναι αντιπρόεδρος και η επαγγελματική της δραστηριότητα περιλαμβάνει μελέτες και κατασκευές οικιστικών έργων, συμβουλευτικές υπηρεσίες, επιθεωρήσεις αιολικών πάρκων και μεγάλων τεχνικών έργων. Είναι εθελόντρια στην ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών και στο Wheeling2help και ανάδοχος γονέας της Actionaid. Είναι έγγαμη και μητέρα ενός ανήλικου αγοριού.



14.Ινέτζη Δημητρακάκη: Γεννήθηκε το 1966 . Είναι κάτοχος πτυχίου της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει αποκτήσει την ειδικότητα της Καρδιολογίας και της Εντατικολογίας Ενηλίκων. Έχει κάνει μετεκπαίδευση στην Ηχοκαρδιογραφία και στην Κλινική Καρδιολογία στο Hammersmith Hospital (Imperial College) London UK. και στην συνέχεια στην Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών. Έχει εξειδικευτεί στην καρδιοαναπνευστική κόπωση στο ΕΚΚΑΝ (Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο ( Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας). Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής του Μετροπόλιταν Θεραπευτηρίου. Διατηρεί ιδιωτικό Καρδιολογικό Ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας. Είναι παντρεμένη έχει μια κόρη.



15.Αναστασία Σακκαρέλη: Γεννήθηκε στη Σταμνά Μεσολογγίου το 1972. Τέλειωσε το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει καλή γνώση Αγγλικών και Ισπανικών. Από το 1992 μέχρι το 2012, εργάστηκε στη ΔΕΗ Α.Ε. και από το 2012 μέχρι και σήμερα, εργάζεται στο Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) του Ομίλου ΔΕΗ. Είναι Υπεύθυνη Γυναικών ΕΚΟ/ΔΕΗ από το 2012 και αιρετό μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ (ΔΑΚΕ ΣΕΠ/ΔΕΗ) από το 2016. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης.



16.Ελένη Μαυρογάλου: Γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, με καταγωγή από Πάτμο και Ζάκυνθο. Το 2008 αποφοίτησε από την Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ το 2010 έλαβε μεταπτυχιακό με ειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Ασκεί εντατικά τη δικηγορία από το 2010, στην αρχή ως συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία «Δρυλλεράκης και Συνεργάτες», ιδίως σε αντικείμενα Επενδυτικού, Εργατικού, Εταιρικού, Εμπορικού και Φορολογικού Δικαίου και εν συνεχεία, διατηρώντας το δικό της δικηγορικό γραφείο σε Αθήνα και Πάτμο. Παράλληλα, το 2013 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της στο Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην «Οργάνωση και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων»,. Ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες δραστηριότητές της, εδώ και χρόνια ασχολείται εντατικά με την οικογενειακή τουριστική της επιχείρηση στην Πάτμο. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά και είναι μητέρα ενός δίχρονου κοριτσιού.



17.Μαρία Καλπουζάνη: Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1966. Είναι απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης και Οργάνωσης -Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων– του Ανωτάτου Τεχνολογικού Ιδρύματος Πειραιά και απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου -Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών-. Επίσης, είναι κάτοχος Μάστερ στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και κάτοχος Μάστερ στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Le Cnam – Conservatoire national des arts et métiers. Έχει πιστοποιηθεί στο Coaching AC από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ενώ ήταν υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης στο τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Σπουδών. Ταυτόχρονα εργαζόταν στην Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Ανάπτυξης και στην Τράπεζα Πειραιώς σε διάφορα τμήματα μεταξύ των οποίων IT, Dealing room, οικονομικές υπηρεσίες, ομόλογα, δάνεια ,Private Banking. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.



18.Θωμαΐς Οικονόμου: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960, με καταγωγή από την Ευρυτανία. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1984 και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1994. Έλαβε την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής το 1997. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, στον Καναδά και κατέχει το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πλαστικής Χειρουργικής. Εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως Επιμελήτρια Πλαστικής Χειρουργικής μέχρι το 2009 και έκτοτε ως ιδιώτης. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει δώσει διαλέξεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια και σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.



19.Δέσποινα Μπαλοθιάρη: Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1982. Από την ηλικία των 12 εργάζεται στον χώρο της ζαχαροπλαστικής, επάγγελμα το οποίο ασκεί ως και σήμερα στην δική της οικογενειακή επιχείρηση «Αρτοζαχαροπλαστείο ΖΕΝΙΘ», που βρίσκεται στην Ιεράπετρα. Από το 2000 είναι παντρεμένη με τον Εμμανουήλ Χαραλαμπάκη και έχει αποκτήσει δύο κόρες, 16 και 5 χρονών αντίστοιχα. Συμμετέχει στα κοινά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα.



20.Αθηνά Σιαφαρίκα: Γεννήθηκε το1988 και μεγάλωσε στον Τύρναβο Λάρισας. Αποφοίτησε 1η από το Ενιαίο Λύκειο Τυρνάβου. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, με υποτροφίες επίδοσης από το ΙΚΥ και το Κληροδότημα Παπαδάκη. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Νομική Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ στη συνέχεια εργάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε διεθνή δικηγορική εταιρία στις Βρυξέλλες. Σήμερα είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και εργάζεται ως δικηγόρος σε μεγάλη δικηγορική εταιρία στο Μαρούσι. Ειδικεύεται στο εμπορικό, εταιρικό και χρηματοπιστωτικό δίκαιο. Αρθρογραφεί τακτικά σε θέματα νομικού, αλλά και πολιτικού ενδιαφέροντος, στον αθηναϊκό αλλά και στον τοπικό τύπο της Λάρισας.



21.Μαρία Τσιακίρογλου: Γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Το 2004 εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής από το οποίο αποφοίτησε το 2010. Με την επιστροφή της στην Ξάνθη, ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση, εστιατόριο στον πιο κεντρικό δρόμο της Ξάνθης, το οποίο λειτουργεί επιτυχώς από το 1949.Είναι Πρόεδρος στο Σωματείο Εστιατόρων Ν. Ξάνθης, Πρόεδρος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ξάνθης, μέλος στο ΔΣ κέντρου πολιτισμού Ν. Ξάνθης, μέλος στο ΔΣ της Εργοανάπτυξης ΠΕ Καβάλας και αντιπρόσωπος στη ΓΣ της ΓΣΕΒΕΕ. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και σε πολύ καλό επίπεδο τουρκικά.



22.Φανή Πατρή: Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1977. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης το 1995 και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Πλόβντιβ, από το οποίο αποφοίτησε το 2003. Το 2004, μετά από εξετάσεις στο ΔΙΚΑΤΣΑ, αναγνώρισε το πτυχίο της και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο ΓΝ Παπαγεωργίου, έως και το 2009, λαμβάνοντας την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής. Από το 2009 έως και σήμερα, εργάζεται στο ΕΣΥ, στο ΚΥ Λιτοχώρου - ΠΕΔΥ Κατερίνης. Έχει μετεκπαιδευτεί στην αρτηριακή υπέρταση. Από το 2009, είναι εκπαιδεύτρια τελειόφοιτων φοιτητών ιατρικής, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΑΠΘ για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Μιλάει πολύ καλά αγγλικά και βουλγαρικά.



23.Σοφία Νικολάου: Γεννήθηκε το 1979 στη Χαλκίδα Ευβοίας με καταγωγή από το Αυλωνάρι Κύμης. Αποφοίτησε από τη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Τμήματος Νομικής, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2004. Είναι διαχειρίστρια και εταίρος της δικηγορικής εταιρείας ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, που εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας, από το έτος 2004, με πεδίο ενασχόλησης το Δίκαιο Επιχειρήσεων, το Φορολογικό-Διοικητικό Δίκαιο, το Οικονομικό-Ποινικό Δίκαιο, και την Ενέργεια-Ναυτιλιακά. Είναι εκδότρια της εβδομαδιαίας πανελλαδικής εφημερίδας «η Είδηση» και 2 ενθέτων «Euroview» και «Παραδικαστικά», το 2016. Είναι ενεργό μέλος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών (Ο.Α.Α.). Μιλάει άριστα αγγλικά και γαλλικά, καθώς και ισπανικά.