Skip to main content

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Κατά τη διαχείριση των σχεδίων που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μπορείτε να υπολογίζετε στην εγγυημένη αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας σε προνομιακές τιμές.
H παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές υποστηρίζεται από τη βουλγαρική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η ηλιακή, αιολική, υδροηλεκτρική, η γεωθερμική ενέργεια η οποία, προέρχεται από την βιομάζα των φυτών και των ζώων. Κατά τη διαχείριση των σχεδίων που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μπορείτε να υπολογίζετε στην εγγυημένη αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας σε προνομιακές τιμές. 

Τα πλεονεκτήματα από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ή αλλιώς «νέες πηγές ενέργειας», είναι πολύ φιλικές προς το περιβάλλον, έχοντας ουσιαστικά μηδενικά κατάλοιπα και απόβλητα, δεν πρόκειται να εξαντληθούν ποτέ, σε αντίθεση με τα ορυκτά καύσιμα, μπορούν να βοηθήσουν την ενεργειακή αυτάρκεια μικρών και αναπτυσσόμενων χωρών, καθώς και να αποτελέσουν την εναλλακτική πρόταση σε σχέση με την οικονομία του πετρελαίου. Είναι ευέλικτες εφαρμογές που μπορούν να παράγουν ενέργεια ανάλογη με τις ανάγκες του επί τόπου πληθυσμού, καταργώντας την ανάγκη για τεράστιες μονάδες παραγωγής ενέργειας αλλά και για μεταφορά της ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις. Ο εξοπλισμός είναι απλός στην κατασκευή και τη συντήρηση και έχει μεγάλο χρόνο ζωής.  Το βασικό βέβαια είναι ότι επιδοτούνται από τις περισσότερες κυβερνήσεις.

Η Βουλγάρικη κυβέρνηση προχωρά με σταθερά βήματα προς το σκοπό αυτό. Στο Αναπτυξιακό Αγροτικό της πρόγραμμα (2007 – 2013) χρηματοδοτεί με 70% επιχειρήσεις σε μικρά αστικά κέντρα για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Επίσης στο Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (2007 – 2013) χρηματοδοτεί μικρές, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις για την παραγωγή ενέργειας η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες τις επιχείρησης. Η προγραμματισμένη έναρξη του συγκεκριμένου προγράμματος είναι στις αρχές του 2010.