Skip to main content

Ανανεώθηκε για τρία ακόμα χρόνια η θητεία του δ.σ. του ΟΣΕΘ

Παραμένουν πρόεδρος ο Γιάννης Καλογερούδης και διευθύνων σύμβουλος ο Γιάννης Τόσκας. Ποιές είναι οι προτεραιότητες της νέας θητείας.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, με την οποία ανανεώθηκε η θητεία του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης για τρία έτη.

Σε διαδικτυακή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 6 Οκτωβρίου, συγκροτήθηκε σε σώμα η διοίκηση του ΟΣΕΘ με Πρόεδρο τον Γιάννη Καλογερούδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Γιάννη Τόσκα και μέλη τους:  Φυγαλία Παπαγεωργίου, Κατερίνα Καρασαββίδου, Διαμαντή Θρασύβουλο, Πάρι Μπίλλια, Ευθύμιο Φωτόπουλο, Παντελή Τσακίρη και Εμμανουήλ Βλαχογιάννη.

Με σχεδόν όμοια σύνθεση, η Διοίκηση του ΟΣΕΘ είχε στελεχωθεί από τον Δεκέμβριο του 2019.

Στη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση της νέας θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις του εποπτικού φορέα των μαζικών μεταφορών στη Θεσσαλονίκη.

Άμεσες προτεραιότητες του ΟΣΕΘ αποτελούν η εποπτεία του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου (ΟΑΣΘ και τέσσερα ΚΤΕΛ), ο προγραμματισμός νέων δρομολογίων με την αναδιάταξη του στόλου των λεωφορείων έως το τέλος Νοεμβρίου, καθώς και η τήρηση των υγειονομικών κανόνων λόγω της πανδημίας.

Στους μεσοπρόθεσμους στόχους συγκαταλέγονται η αναγκαία ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου έργου μέσω της εφαρμογής συστήματος σύγχρονης τηλεματικής, ο συνολικός ψηφιακός μετασχηματισμός και η χρήση «έξυπνου» κομίστρου, η προώθηση των μελετών για την υλοποίηση των βασικών τερματικών σταθμών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών στο πλαίσιο λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς και η παρακολούθηση της μελέτης ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης.