Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με θεατρική αναπαράσταση της άφιξης των προσφύγων την Παρασκευή 17 Μαΐου

Με το βλέμμα στραμμένο στην 19η Μαΐου 1919, θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την τραγική ημερομηνία στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, ο δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με 1ο Λύκειο Καλαμαριάς (Φροντιστήριον Τραπεζούντος), τους Τοπικούς Ποντιακούς Συλλόγους και τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν από κοινού μεγάλη εκδήλωση για να τιμήσουν τη μνήμη των αθώων θυμάτων.

Η εκδήλωση, που είναι προσηλωμένη στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 στις 9 το βράδυ στον αύλειο χώρο του 1ου Λυκείου Καλαμαριάς. Περιλαμβάνει θεατρικό δρώμενο με αναπαράσταση της άφιξης των προσφύγων στη νέα πατρίδα, που έγινε στην παραλία της Καλαμαριάς, το πέρασμά τους από τα απολυμαντήρια και στη συνέχεια την εγκατάστασή τους σε θαλάμους.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το χτίσιμο του σχολείου η οποία σηματοδοτεί τη στροφή των προσφύγων στη μάθηση, την επιστήμη και τον πολιτισμό και κλείνει με Πυρρίχιο χορό, αρχαιοελληνική πολιτισμική κληρονομιά, αναδεικνύοντας τη συνέχιση της ζωής και της δράσης, καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ