Skip to main content

Έκλεισαν με φορτηγά την αερογέφυρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Οι οδηγοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αερογέφυρα που συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με το Καλοχώρι,

Σε κατάληψη του οδοστρώματος απαγορεύοντας την είσοδο και έξοδο στους χώρους της ΟΛΘ προχώρησαν από νωρίς το πρωί περίπου 100-150 φορτηγά με τους οδηγούς να εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αερογέφυρα που συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με το Καλοχώρι, την ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε σταδιακά η αποχώρηση των φορτηγών από το σημείο.

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές διαμαρτύρονται για την κατάσταση της γέφυρας, αλλά και επειδή το δεύτερο κομμάτι της παραμένει ημιτελές.

Πριν από ένα περίπου μήνα οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μεταφορών και του συνδικάτου οδηγών «Ερμής» προέβησαν σε καταγγελία προς την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ζητώντας να ερευνηθεί τόσο η στατικότητα, όσο και η κατάσταση του οδοστρώματος της γέφυρας, που κατά την άποψη τους εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Επίσης κατήγγειλαν ότι κανείς αρμόδιος δεν παίρνει την ευθύνη να τους ενημερώσει για τον φορέα –κράτος ή αυτοδιοίκηση-, που είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση της γέφυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr το επόμενο διάστημα οι κινητοποιήσεις για το συγκεκριμένο θέμα θα ενταθούν, ώστε να αυξηθεί η πίεση για να δοθεί λύση.

Σε αυτή την προσπάθεια –όπως υποστηρίζουν- έχουν τη συμπαράσταση της ΟΛΘ ΑΕ, η οποία αν και δεν έχει καμία αρμοδιότητα, αφού η γέφυρα βρίσκεται εκτός λιμένος, υφίσταται τις συνέπειες. Από τη συγκεκριμένη γέφυρα διέρχονται καθημερινά πάνω από 1.000 φορτηγά –σε ορισμένες περιπτώσεις και 2.000-, καθώς είναι η μοναδική δίοδος των φορτηγών για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

φωτογραφία αρχείου