Skip to main content

Ανάπλαση πεζοδρομίων στη Θεσσαλονίκη

Υπεγράφη σήμερα από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, σύμβαση ανάθεσης έργου για την ανάπλαση και ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε ζωτικούς δρόμους στο κέντρο της πόλης.
Υπεγράφη σήμερα από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, σύμβαση ανάθεσης έργου για την ανάπλαση και ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε ζωτικούς δρόμους στο κέντρο της πόλης, προϋπολογισμού 1,7 εκατ ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο περιλαμβάνει εργασίες πλακοστρώσεων, κατασκευή διαβάσεων για άτομα με κινητικά προβλήματα, χώρους στάθμευσης κ.α. στους εξής δρόμους: Ι. Δραγούμη, Ελ. Βενιζέλου, Κομνηνών, Δημοσθένους, Πλουτάρχου, Καρόλου Ντηλ, Αγίας Σοφίας, Βογατσικού, Μητροπολίτου Ιωσήφ, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Μοργκεντάου, Στρατηγού Καλάρη, Δημητρίου Γούναρη, Παύλου Μελά, Εθνικής Αμύνης, Αλεξ. Σβώλου, Κούσκουρα, Π. Π. Γερμανού, Πλατεία Ιπποδρομίου, Νικηφόρου Φωκά, Ρωμανού, Γ. Λασσάνη, Απελού, Σπ. Λούη, Γρ. Παλαμά, Βύρωνος, Ρογκότη, Φιλ. Εταιρείας και Λώρη Μαργαρίτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, στόχος του έργου είναι η αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της Θεσσαλονίκης, η εξασφάλιση της άνετης κυκλοφορίας των πεζών και η διευκόλυνση της εμπορικής δραστηριότητας.