Skip to main content

Σφοδρή σύγκρουση Μπουτάρη - Ζέρβα στο δημοτικό συμβούλιο (video)

Άναψαν τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης και του υποψήφιου δημάρχου για το θέμα των συμβασιούχων

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε νωρίτερα ανάμεσα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα στο δημοτικό συμβούλιο όπου συζητείται το θέμα των συμβασιούχων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μπουτάρης άφησε αιχμές για τη στάση δημοτικών συμβούλων στο θέμα λόγω προεκλογικής περιόδου, με τον κ. Ζέρβα να σηκώνει το γάντι: «Εγώ συγκεκριμένη στάση πήρα τον Φεβρουάριο του 2015, έξι μήνες μετά τις εκλογές, όχι δύο μήνες πριν τις εκλογές. Άλλοι τώρα κρύβονται σε αυτά τα θέματα και άλλα λένε δημοσίως άλλα σε ξενοδοχεία και άλλα εδώ μέσα», είπε χειροκροτούμενος από τους εργαζόμενους που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.

Στη συνέχεια ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο επιμέρους θέμα των 17 συμβασιούχων, λέγοντας ότι «με αυτούς τους 17 ήταν που είχες την αναίδεια και διαλύθηκε η σχέση μας». Τότε ο κ. Ζέρβας υπενθύμισε ότι ο κ. Μπουτάρης δεν είχε έρθει να καταθέσει ως μάρτυρας στο δικαστήριο υπέρ των εργαζομένων, με τον δήμαρχο να υποστηρίζει πως όταν χρειάστηκε βρέθηκε στο πλευρό τους. «Αυτά να τα πείτε στους ίδιους», ανταπάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος

Στη συνέχεια η ένταση χτύπησε κόκκινο με τον δήμαρχο να ανεβάζει τους τόνους και να λέει απευθυνόμενος προς τον κ. Ζέρβα «είσαι αναιδέστατος γιατί επωφελείσαι από τον κόσμο και την τηλεόραση για να πουλήσεις μούρη» και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης να απαντά: «Σας παρακαλώ, αλλού αυτά κύριε δήμαρχε, όχι σε μένα».

Κύκλοι του κ. Ζέρβα έλεγαν μετά τη συνεδρίαση ότι «αν κάποιος γνώριζε το θέμα σε βάθος ήταν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας που το 2014 αρνήθηκε να υπογράψει υπέρ της έφεσης στην πρωτοδίκη απόφαση δικαίωσης των συμβασιούχων και κλήθηκε σε απολογία απειλούμενος ακόμη και με έκπτωση αξιώματος».