Skip to main content

Άναψε τα αίματα η αναφορά Ματθαιόπουλου περί προδοσίας για Σκοπιανό

Στην ομιλία του ο κ. Ματθαιόπουλος έκανε λόγο για προδοσία και πως αγνοείται το λαϊκό αίσθημα σχετικά με το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών

Άναψαν τα αίματα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ του επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο και δημοτικών συμβούλων.

Κατά την παρέμβασή του για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, ο κ. Ματθαιόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στις εξελίξεις στα Σκόπια και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, διαμαρτυρόμενος για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Στην ομιλία του ο κ. Ματθαιόπουλος έκανε λόγο για προδοσία και πως αγνοείται το λαϊκό αίσθημα. Μίλησε για σκόπιμη παράλειψη καθώς στη σημερινή συνεδρίαση συζητείται πρώτα το θέμα του ΟΕΥ και όχι του δημοψηφίσματος στα Σκόπια.

«Θα έπρεπε να μην αγνοείτε το λαϊκό αίσθημα, όπως αυτό εκφράζεται με τα συλλαλητήρια που διενεργούνται αυτή τη στιγμή και θα διενεργηθούν στο μέλλον. Από κει και πέρα το τι συζητήθηκε στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια ουδόλως με αφορούν και με ενδιαφέρουν για το λόγο του ότι είναι όλες κοινές σε μια στρατηγική, να περάσει η προδοσία με τις λιγότερες αντιδράσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Η αναφορά του περί προδοσίας προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Λευτέρης Κιοσέογλους και Βασίλης Διαμαντάκης ζητούσαν να ανακαλέσει. «Για βαθύτατη προσβολή η οποία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος.

Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι με αποτέλεσμα να διακοπή η συνεδρίαση.

Μετά την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος του Σώματος Καλυψώ Γούλα αφαίρεσε το λόγο από τον κ. Ματθαιόπουλο για προσβολή προς το Σώμα, προκαλώντας την αντίδρασή του. «Κατηγορήθηκα ότι τους αποκάλεσα προδότες ενώ η αναφορά μου ήταν μόνο για το δημοψήφισμα», σχολίασε ο κ. Ματθαιόπουλος.

«Για βαθύτατη προσβολή η οποία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος.