Skip to main content

Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Πεύκα - Το «δώρο» του Δανιηλίδη

Παιδικές χορωδίες και τοπικοί σύλλογοι ζέσταναν και ομόρφαιναν το κλίμα της εκδήλωσης για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου

Φωταγωγήθηκε χθες βράδυ στα Πεύκα, από τον δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, το δεύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου, υπό το φως φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων και με τη συνοδεία μουσικής, χορού, και άφθονων χριστουγεννιάτικων και ποντιακών εδεσμάτων.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά των Πεύκων, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να ανακοινώνει την έγκριση για τη δημοπράτηση του 2ου Γυμνασίου Πεύκων, που εντάχθηκε σε ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης, και αποτελεί το επιστέγασμα μεγάλων αγώνων της διοίκησης για την κατασκευή «μιας μεγάλης και σύγχρονης σχολικής μονάδας, και όχι ενός ανεπαρκέστατου λυόμενου εξατάξιου σχολείου, όπως πίεζαν κάποιοι».

«Να μη λείπει το χαμόγελο από τα χείλη των παιδιών μας, που είναι το μέλλον για το αύριο της πατρίδας μας. Αυτός είναι ο στόχος μας», ήταν το μήνυμα του δημάρχου κατά τον σύντομο εορταστικό χαιρετισμό του, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι «τελείωσε και η διαδικασία της δημοπράτησης για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων της Λεωφόρου Παπανικολάου», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η κατάσταση του ασφαλτοτάπητα αφορά στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Συνεχίζοντας στο γιορτινό κλίμα ο Σίμος Δανιηλίδης τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι «ο δήμος μας είναι και θα παραμείνει μια μεγάλη ζεστή ανθρώπινη αγκαλιά, για όλους τους ανθρώπους», σημειώνοντας ότι «είμαστε περήφανοι που είμαστε ο δήμος της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης και έτσι θα συνεχίσουμε τον αγώνα και την προσπάθεια, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας απέναντι στην κοινωνία».

Σύμφωνα με τον δήμο, δεκάδες μικροί και μεγάλοι αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και έδωσαν ρεσιτάλ χαράς και ξεγνοιασιάς παίρνοντας μέρος σε μια ξέφρενη γιορτή που διανθίστηκε από τα μαγικά κόλπα του ταλαντούχου μάγου, τους ξυλοπόδαρους, τις μουσικές και τα πολύχρωμα χορευτικά που έδωσαν ξεχωριστή νότα και συντέλεσαν στην πανδαισία χρωμάτων και μουσικής στο Σιντριβάνι.

«Μαθητές και μαθήτριες γέμισαν ζωντάνια τη βραδιά με χορούς ενώ πολλοί έψαλαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.  Μοναδικά, πολύχρωμα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό με τη φωταγώγηση του λαμπερού δέντρου, που φώτισε τα πρόσωπα μικρών και μεγάλων, ενώ εκεί ήταν και ο Άϊ Βασίλης που μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά», αναφέρει η δημοτική αρχή.

Τραχανά, ποντιακή σούπα, χριστόψωμα και άλλα χριστουγεννιάτικα εδέσματα είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι παρευρισκόμενοι, προσφορά των Συλλόγων που συμμετείχαν στη χθεσινή γιορτή. Συγκεκριμένα, το κλίμα ζέσταναν οι μαθητές μουσικής του ΚΔΑΠ Πεύκων, παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Πεύκων, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων «ΠΑΡΧΑΡ», ο Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, το Ειδικό Σχολείο Πεύκων, ο Σύλλογος Φίλων με Αναπηρία «ΑΛΛΑΖΩ», το Φιλοζωϊκό Σωματείο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ», η Σχολή Χορού «Move up», ο Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου και ο Δημιουργικός Σύλλογος Γυναικών «ΑΡΙΑΔΝΗ».

Καμπάνια ευαισθητοποίησης από το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» για την Παγκόσμια Ημέρα κατά AIDS

Στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό εφήβων και νέων, αλλά και γονέων και εκπαιδευτικών, στοχεύει και φέτος η καμπάνια ευαισθητοποίησης του Κέντρου Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», που διοργανώνει και φέτος στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, με σειρά εκδηλώσεων στη σχολική και την ευρύτερη τοπική κοινότητα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (2 Δεκεμβρίου).

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, και θα ολοκληρωθούν στις 14 Φεβρουαρίου 2019, Ημέρα των ερωτευμένων.                                 

Όπως τονίζουν τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρο Πρόληψης «σκοπός των εκδηλώσεων της ‘‘ΠΥΞΙΔΑΣ’’ είναι έφηβοι και νέοι να ενημερωθούν και να προβληματισθούν, ώστε να φροντίζουν και να προστατεύουν τον εαυτό τους σε ψυχικό, αλλά και σωματικό επίπεδο, και παράλληλα να μπορούν να χαρούν τον έρωτα, ανάλογα με ό, τι αρμόζει στο αναπτυξιακό τους επίπεδο».

Στο πλαίσιο της καμπάνιας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, με πρώτο σταθμό την πλατεία Ειρήνης-Ρολόι στη Νεάπολη, στελέχη του Κέντρου θα συνομιλήσουν με περαστικούς, θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά και θα λύσουν κάθε απορία. Αυτό θα γίνει από τις 11 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι στο ειδικό Περίπτερο ενημέρωσης και διανομής ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις για γονείς με θέμα «Η σεξουαλικότητα των παιδιών κι ο ρόλος των γονιών», στις 3 και στις 10 Δεκεμβρίου, στο 1ο Γυμνάσιο Νεάπολης και στο 4ο Γυμνάσιο Συκεών αντίστοιχα, καθώς και ενημερώσεις μαθητών με θέμα «Έρωτας κι εφηβεία» στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο Συκεών, όπως και στο 1ο Γυμνάσιο Νεάπολης.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις σε χώρους ψυχαγωγίας του δήμου Λαγκαδά, στις 7 Δεκεμβρίου.