Skip to main content

Ανάπτυξη 4,2% για το 2021 προβλέπει ο Γιάννης Στουρνάρας

Ο διοικητής της Τράπεζας προέβλεψε μεγάλο αριθμό πτωχέυσεων , αύξηση ανεργίας και φτώχειας και υψηλό ιδιωτικό χρέος στην μετά covid εποχή.

Ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 4,2% αναμένεται να καταγράψει η ελληνική οικονομία το 2021, όπως ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην 88η Γ.Σ. της Τράπεζας.

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως αν δεν εγκριθεί η πρόταση για κακή τράπεζα της ΤτΕ θα πρέπει να βρεθεί εναλλακτική λύση για την ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων.

Σε ό,τι αφορά τους κινδύνους στη μετά covid εποχή ο κ. Στουρνάρας ανέφερε τα εξής: α) Μεγάλος αριθμός πτωχεύσεων, β) αύξηση ανεργίας χαμηλής εξειδίκευσης, γ) αύξηση φτώχειας, δ) υψηλό ιδιωτικό χρέος

Σχετικά με τις προκλήσεις στη μετά covid εποχή σημείωσε τα εξής: α) Αύξηση πτωχεύσεων, με επίπτωση στην ενίσχυση του πιστωτικού κινδύνου και αύξηση κόκκινων δανείων, β) Αύξηση ανεργίας κυρίως χαμηλής εξειδίκευσης, γ) Αύξηση φτώχειας και ανισοκατανομής εισοδήματος, δ) Αύξηση ιδιωτικού και δημόσιου χρέους, ε) Ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος υγείας.