Skip to main content

Αναπτυξιακό σχέδιο του ΕΚΕΤΑ ύψους 30-40 εκατ.ευρώ - Τι περιλαμβάνει

Ο πρόεδρος και διευθυντής του ΕΚΕΤΑ, Θανάσης Κωνσταντόπουλος, παρουσίασε τις γενικές γραμμές του σχεδίου ανάπτυξης με τίτλο «ΕΚΕΤΑ 2.0».

Σημαντικό σχέδιο ανάπτυξης των υποδομών του ΕΚΕΤΑ, συνολικού προϋπολογισμού 30-40 εκατ ευρώ βρίσκεται στα σκαριά, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθυντής του Κέντρου, Θανάσης Κωνσταντόπουλος, κατά την εκδήλωση υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας με το υπουργείο Οικονομίας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού, Στέργιου Πιτσιόρλα.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες, ώστε να οριστικοποιηθεί το σχέδιο. Επόμενο βήμα θα είναι η διεκδίκηση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, κάτι στο οποίο ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Οικονομίας.

Το σχέδιο ανάπτυξης του ΕΚΕΤΑ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Ενίσχυση των υποδομών στην Τεχνόπολη, όπου έχει ως στόχο κατασκευάσει υποδομές 5.000 τμ και να δημιουργήσει κέντρο δεξιοτήτων για τη Βιομηχανία 4.0.

Ενίσχυση των υποδομών των 50 στρεμμάτων στη Θεσσαλία, με τη δημιουργία εγκαταστάσεων αγροδιατροφής και animal testing.

Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στη Θέρμη και την Πτολεμαΐδα

Συνδεσιμότητα των ερευνητικών τμημάτων των παραρτημάτων του ΕΚΕΤΑ.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο. Θέλουμε να είναι το πρώτο σχέδιο της νέας συνεργασίας μας με το υπουργείο Οικονομίας», τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.