Skip to main content

Τέλος στην ταλαιπωρία: Αρχές Ιουνίου παραδίδεται το «ορφανό» χιλιόμετρο στη Χαλκιδική

Από τις αρχές Ιουνίου παραδίδεται προς χρήση το «ορφανό» χιλιόμετρο της Ποτίδαιας, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Υποδομών Γ.Καραγιάννης

Στις αρχές Ιουνίου παραδίδεται σε χρήση το «ορφανό» χιλιόμετρο της Ποτίδαιας, δίνοντας κυκλοφοριακή ανάσα σε έναν δρόμο που τη θερινή περίοδο χρησιμοποιείται από χιλιάδες οδηγούς που κατευθύνονται στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Την είδηση γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στα social media ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της.

«Ένα έργο που είχε καταντήσει ανέκδοτο, το δημοπρατήσαμε, το συμβασιοποιήσαμε και το παραδίδουμε εντός χρονοδιαγράμματος. Οι Θεσσαλονικείς και οι χιλιάδες τουρίστες θα μπορούν να μετακινούνται από και προς τη Χαλκιδική με ταχύτητα και ασφάλεια, χωρίς την ταλαιπωρία και τις ατελείωτες ουρές των προηγούμενων ετών», επισημαίνει ο υφυπουργός,  ο οποίος εδώ και καιρό είχε προαναγγείλει την παράδοση του περιβόητου ορφανου χιλιομέτρου πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

«Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είναι παρελθόν η εποχή που τα έργα άρχιζαν και τελείωναν στις εξαγγελίες και χτίζουμε ξανά μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες παραδίδοντάς τους τις υποδομές, που τους αξίζουν, στην ώρα τους», συμπλήρωσε ο κ. Καραγιάννης.

Το έργο αφορούσε τη βελτίωση, διαπλάτυνση και ενίσχυση της Επαρχιακής οδού Μουδανιών – Καλλιθέας, σε μήκος 1,2 περίπου χιλιομέτρων από τη Χ.Θ.4+200 μέχρι πριν τη Γέφυρα της Ν. Ποτίδαιας (Χ.Θ. 5+240), για τη μετατροπή της υφιστάμενης δίιχνης οδού σε τετράϊχνη με διαχωρισμό της κυκλοφορίας. Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, φωτισμού σήμανσης - ασφάλειας οδού, και Η/Μ εγκαταστάσεων και εξοπλισμού.