Skip to main content

Ανάσα ζωής στη ΣΕΚΑΠ - Προσωρινή διαταγή αναστολής από το δικαστήριο

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής αποφάσισε τη προσωρινή διαταγή αναστολής των αποφάσεων για την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ.

Προσωρινή διαταγή αναστολής των αποφάσεων για τη ΣΕΚΑΠ αποφάσισε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής, όπου συζητήθηκε σήμερα η ανακοπή και το αίτημα αναστολής που κατέθεσε η εταιρεία κατά της ατομικής ειδοποίησης πληρωμής που της κοινοποίησε το Τελωνείο Ξάνθης την περασμένη Πέμπτη και των περιορισμών που της επιβλήθηκαν σε συνέχεια της επικύρωσης προστίμου συνολικού ύψους 44 εκατ.ευρώ από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι τις 17 Ιανουαρίου οπότε θα συζητηθεί η αίτηση αναστολής της διαδικασίας.

Η εξέλιξη αυτή δίνει ανάσα ζωής στην καπνοβιομηχανία, καθώς δεν χρειάζεται να καταβάλει άμεσα το πρόστιμο συνολικού ύψους (μαζί με τις προσαυξήσεις) 44 εκατ.ευρώ. Επίσης, της δίνει τη δυνατότητα να διεξάγει κανονικά τις εμπορικές της δραστηριότητες μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση.

Ωστόσο, το σίριαλ συνεχίζεται καθώς η προσωρινή διαταγή αναστολής δεν λύνει το γόρδιο δεσμό που έχει δημιουργήσει στη ΣΕΚΑΠ το θέμα του προστίμου που της επιβλήθηκε για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν το 2009, δηλαδή πέντε χρόνια πριν την εξαγορά από τον όμιλο Σαββίδη.

Στη χθεσινή συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ αποφάσισε την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας - πληρωμών της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, με απόφασή του στις 8 Δεκεμβρίου 2017, επικύρωσε το πρόστιμο που είχε επιβάλει το οικείο τελωνείο στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ και πλέον ανέρχεται με τις προσαυξήσεις στα 44 εκατ.ευρώ, απορρίπτοντας την προσφυγή της εταιρείας.