Skip to main content

Ανασχηματισμός: Καλαφάτης στη θέση Καράογλου στο ΥΜΑΘ - Οι αλλαγές που κλείδωσαν

Οι τελευταίες πληροφορίες για τις σημαντικότερες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Ποιοι φεύγουν, ποιοι παίρνουν τις θέσεις τους.

Οι πρώτες πληροφορίες για τις αλλαγές που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 12.00' το μεσημέρι, έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν από χτες ακόμη. Πριν από λίγη ώρα πάντως άρχισαν τα τηλεφωνήματα, μεταξύ άλλων κι από τον Γιώργο Γεραπετρίτη...

Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωσή τους, η Voria.gr συνομιλώντας με κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές, υπουργούς και ανθρώπους από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, έχει συγκεντρώσει μια πρόγευση του ανασχηματισμού, με την επιφύλαξη της επιβεβαίωσης ή διάψευσης από τις τελικές ανακοινώσεις.

Από τις αλλαγές που θεωρούνται ότι έκλεισαν είναι η μετακίνηση του Μάκη Βορίδη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εσωτερικών, με υφυπουργό τον Στέλιο Πέτσα. Στη θέση του κ. Βορίδη ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να τοποθετηθεί ο Σπήλιος Λιβανός. Στη θέση του κ. Πέτσα ως κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να τοποθετηθεί ο Χρήστος Ταραντίλης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναλαμβάνει υπουργός Εργασίας και η Σοφία Ζαχαράκη υφυπουργός Τουρισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης τον Θεόδωρο Καράογλου αντικαθιστά ο Σταύρος Καλαφάτης.

Είσοδο στην κυβέρνηση ως υφυπουργοί βλέπουν ο Γιάννης Οικονόμου και ο Γιώργος Στύλιος, ενώ ο Θοδωρής Λιβάνιος φεύγει από το υπουργείο Εσωτερικών για το Μέγαρο Μαξίμου.