Skip to main content

Αναστασιάδης: Οδυνηρή για τη χώρα η Συμφωνία των Πρεσπών

Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής το στέλεχος της ΝΔ εξαπέλυσε πυρά κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Οδυνηρή για τη χώρα χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο αν. τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Σάββας Αναστασιάδης, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ότι ξεπέρασαν τα εσκαμμένα όλων των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας μαζί με τους ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο ξεπέρασαν τα εσκαμμένα όλων των προηγούμενων Ελληνικών κυβερνήσεων. Αποδέχθηκαν μία οδυνηρή για τη Χώρα συμφωνία με τα Σκόπια, η οποία πριν ακόμη ολοκληρωθεί έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή»  ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και πρόσθεσε «…πρέπει να πω ότι η συμφωνία αυτή βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τη βούληση του Ελληνικού λαού… και το ξέρετε ότι εξέφρασε προχθές εδώ στο σύνταγμα και πάλι τη διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ειρηνικά, και βεβαίως η κυβέρνηση απάντησε με τόνους χημικών».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής τόνισε ότι από την αρχή της συζήτησης αυτής , όποιος διαφωνεί με τη θέση της κυβέρνησης ή θέλει να εκφράσει τα πατριωτικά του αισθήματα όπως αυτός τα αντιλαμβάνεται, λοιδορείται, χαρακτηρίζεται, εκβιάζεται και συλλαμβάνεται.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συμφωνίας σημείωσε: «Το αποτέλεσμα θα είναι να αναγνωρίσετε ένα λαό συνοθύλευμα εθνοτήτων, Αλβανών, Βουλγάρων, Σέρβων, Αιγυπτίων.. και να του δώσετε Μακεδονική ταυτότητα , αυτό που αναζητούσαν τόσα χρόνια. Διότι πέραν του όρου Μακεδονία που δέχεστε στη σύνθετη ονομασία, για όσο θα παραμείνει σύνθετη, η αναγνώριση της Μακεδονικής γλώσσας και της Μακεδονικής ταυτότητας που αναφέρονται ρητά στη συμφωνία είναι τα δύο βασικά προαπαιτούμενα που συγκροτούν την έννοια της Εθνότητας».

Τέλος απευθυνόμενος προς τους βουλευτές που θέλουν να στηρίξουν τη συμφωνία επισήμανε: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι εσείς που σκέφτεστε να στηρίξετε τη Συμφωνία των Πρεσπών  η ευθύνη σας είναι μεγάλη. Μιλήστε με τη συνείδησή σας, μην κρίνετε με βάση τη σημερινή συγκυρία, κρίνετε με βάση την Ιστορία αυτή που γράφτηκε και αυτή που μέλει να γραφτεί».