Skip to main content

Αναστασιάδης: Ανάπτυξη για όλους το σύνθημα Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στόχο να απευθυνθεί σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα.

«Ο πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ  με το σύνθημα «ανάπτυξη για όλους». Αυτό σημαίνει ότι θα δοθεί έμφαση και προσοχή σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και δεν θα υπάρχει μονόπλευρη ανάπτυξη», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash ο κ. Αναστασιάσης τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης έρχεται να ξεδιπλώσει κυρίως το οικονομικό πρόγραμμα όπως αυτό προεκλογικά είχε αναφερθεί.Ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να απευθυνθεί σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ήδη πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη τρία έργα ξεμπλοκάρουν  που  θα δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες. Μιλάω για την επένδυση στο Ελληνικό, για την οποία ήδη υπογράφηκαν οι σχετικές ΚΥΑ, την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και το ξεμπλοκάρισμα των επενδυτικών σχεδίων της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική»

Όσον αφορά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ, ο βουλευτής της ΝΔ είπε πως «ο πρωθυπουργός  θα αναφερθεί στη μείωση του φόρου στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 και για τις επενδύσεις από το 28% στο 24%.  Έμφαση θα δοθεί και στην ασφάλεια του πολίτη και βεβαίως στο σχέδιο το μεταρρυθμιστικό που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση για την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πολύ αδύναμων στρωμάτων που ήδη με τα μέτρα που ανέφερα άρχισε να υλοποιείται. Αυτό είναι το πλαίσιο, η εξειδίκευση θα γίνει από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

Τέλος αναφερόμενος στον ΟΑΣΘ ο κ. Αναστασιάδης είπε: « Ήδη με τη νέα διοίκηση όπως γνωρίζετε τα λεωφορεία έχουν αυξηθεί περίπου κατά 100. Ο στόχος είναι να αυξηθούν ακόμη περισσότερο και για να έχουν συγκοινωνίες οι πολίτες της Θεσσαλονίκης …. Θα εφαρμοστεί ένα σχέδιο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα( ΣΔΙΤ). Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΘ θα το ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός το Σάββατο από τη ΔΕΘ.