Skip to main content

Αναστασιάδης από Νέα Υόρκη: Εθνικό κεφάλαιο η Ομογένεια στις ΗΠΑ

Ο βουλευτής της ΝΔ ταξίδεψε στις ΗΠΑ ως επικεφαλής του προεδρείου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς μετά από πρόσκληση των ομογενών.

Στους στενούς δεσμούς της ομογένειας με την Ελλάδα και τη συστηματική στήριξη των ελληνικών θέσεων από τους Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β' Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σε επίσημο δείπνο των ομογενειακών οργανώσεων στη Νέα Υόρκη.

«Η ομογένεια αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας. Ελλάδα και Αμερική είναι χώρες με συνυφασμένο παρελθόν για περισσότερους από δύο αιώνες, πάνω στον ιστό των δημοκρατικών αρχών, της ελευθερίας, των κοινών αξιών και της αμοιβαίας κατανόησης», τόνισε.

Με την ευκαιρία της δεξίωσης ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, γνωστό φιλέλληνα, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. Το δείπνο διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την Εθνική Παλιγγενεσία.

Νωρίτερα ο κ. Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων ΗΠΑ-Καναδά Κώστα Τσιλφίδη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, στα γραφεία της στην Αστόρια.

Ο βουλευτής της ΝΔ ταξίδεψε στις ΗΠΑ ως επικεφαλής του προεδρείου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Εκπροσωπεί το ελληνικό κοινοβούλιο στις επετειακές εκδηλώσεις, οι οποίες κορυφώνονται σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου, με τη μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν.