Skip to main content

Αναστασιάδης: Ενδιαφέρον Παπανδρέου για αντιμετώπιση της τουρκικής αδαλλαξίας

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε ο ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Νίκος Αναστασιάδης, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σαμαρά.
Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είχε σήμερα ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Νίκος Αναστασιάδης

Η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ανέδειξε το ζωηρό ενδιαφέρον του κ. Παπανδρέου για το Κυπριακό και τον τρόπο αντιμετώπισης της τουρκικής αδιαλλαξίας, δήλωσε μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον αυτό, αλλά και για την πρωτοβουλία σύστασης ομάδας νομικών, η οποία θα συνδράμει την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και για την απόφασή του για στενή συνεργασία και αντιμετώπιση στα διεθνή φόρα και ειδικά στην ΕΕ, των τουρκικών θέσεων.

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης χαιρέτισε την απόφαση του κ. Παπανδρέου για κάθοδο στην Κύπρο, έτσι ώστε να χαραχθεί νέα στρατηγική μέσα από την κοινή διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε συναντηθεί και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας τρομερά ενθαρρυντική την επαφή με την ελληνική πολιτική ηγεσία και τονίζοντας ότι, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το ενδιαφέρον της για την Κύπρο βρίσκεται πάντα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, γεγονός που όπως είπε, διαπίστωσε και μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Σαμαρά να επισκεφθεί την Κύπρο, η οποία και έγινε αποδεκτή, ενώ, τέλος, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε, ότι έχουμε κάθε συμφέρον για στενότερη συνεργασία με τον κ. Σαμαρά, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε και την παρουσία των δυο κομμάτων μας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.