Skip to main content

Αναστασιάδης για Γεννηματά: Εύχομαι να υπάρξουν μιμητές στο έργο της

«Εύχομαι να υπάρξουν μιμητές σε αυτό που άφησε σαν σφραγίδα η Φώφη Γεννηματά», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την οδύνη του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εκδήλωσης τιμής στον Κυπριακό Ελληνισμό και στους αγώνες του για την εθνική παλιγγενεσία στο ΑΠΘ.

«Είναι πραγματικά ιδιαίτερη η οδύνη που ακούσαμε για τον χαμό μιας εξαίρετης πολιτικού, μιας διακεκριμένης προσωπικότητας με ένα ξεχωριστό πολιτικό ήθος και μια πλούσια δράση.  Έχω εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια, τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους, στα παιδιά ιδιαίτερα, αλλά και στο Κίνημα Αλλαγής. Εύχομαι να υπάρξουν μιμητές σε αυτό που άφησε σα σφραγίδα η Φώφη Γεννηματά», είπε χαρακτηριστικά.



Συγκλονισμένος δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, από τον πρόωρο χαμό της Φώφης Γεννηματά, την οποία χαρακτήρισε γυναίκα πρότυπο αξιοπρέπειας και γενναιότητας και σπουδαία πολιτικό που άφησε το στίγμα της στη πολιτική ζωή του τόπου και το αποτύπωμά της στη χώρα μας στα χρόνια που πολιτεύτηκε. «Η Φώφη Γεννηματά άφησε ισχυρό στίγμα και στην αυτοδιοίκηση υπηρετώντας ως υπερνομάρχης για δυο θητείες αλλά και ως προεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Στη μετέπειτα πορεία της απέδειξε ότι η αυτοδιοίκηση είχε αφήσει βαθιά χαραγμένη στη ψυχή της την αγάπη της προς τους πολίτες», πρόσθεσε.