Skip to main content

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Καμία ανοχή στη δημιουργία νέων τετελεσμένων

Ο πρόεδρος της Κύπρου υπογράμμισε ότι η τουρκική πρόταση για λύση δύο κρατών αποτελεί παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή.

Ενδεχόμενη προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων από πλευράς Τουρκίας θα είναι λόγος μη συμμετοχής μου σε μελλοντικές προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών, τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών της πενταμερούς συνόδου της Γενεύης για το Κυπριακό.

Διαβάστε ακόμη: ΟΗΕ: Δεν υπάρχει έδαφος για επίσημες διαπραγματεύσεις - Συμφωνία για νέα Πενταμερή

Σε δηλώσεις του, ο Κύπριος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια να εργαζόμαστε ώστε να βρεθεί λύση που θα επανενώνει την πατρίδα μας στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας», ενώ ευχαρίστησε τον Έλληνα και τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι η τουρκική πρόταση για λύση δύο κρατών αποτελεί παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι δεν βρέθηκε κοινό έδαφος λόγω της στάσης της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ τόνισε ότι δεν θα κάνει πίσω στην πρόταση για λύση δύο κρατών, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε από την πλευρά του ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν κατέθεσαν κάποια πρόταση.