Skip to main content

Αναστασιάδης: Η θλιβερή επέτειος να είναι η τελευταία με το νησί μας μοιρασμένο

«Σήμερα τιμούμε τους ήρωες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ο οξύς ήχος της σειρήνας που και σήμερα ήχησε, 48 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, μας υπενθύμισε για ακόμη μια φορά τη βαριά ευθύνη: Αυτή η θλιβερή επέτειος να είναι η τελευταία με το νησί μας μοιρασμένο και τους πολίτες μας να στερούνται πανανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Σήμερα τιμούμε τους ήρωες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Τους σεβαστούς τους συγγενείς και συγγενείς αγνοουμένων. Τους αιχμαλώτους και τραυματίες πολέμου. 48 χρόνια μετά η Κύπρος υποφέρει από τις βάναυσες συνέπειες της εισβολής. Παρά τις επίπονες μας προσπάθειες, η Τουρκία συνεχίζει να επιδεικνύει την ίδια αδιαλλαξία. Η Τουρκική εμμονή σε απαράδεκτες θέσεις που δεν συνάδουν σε σύγχρονα κράτη οδηγούσε σε εκτροχιασμό της κάθε διαπραγματευτικής διαδικασίας. Δεν θα αποδεχτούμε ποτέ την επιλογή της παράδοσης. Στόχος μας παραμένει όπως η Κύπρος, επανενωθεί και απαλλαγμένη από εξαρτήσεις τρίτων, να δίδει πραγματικά την προοπτική ειρηνικής συνύπαρξης για όλους τους νόμιμους κατοίκους, μέσα στο πλαίσιο του κεκτημένου και των αξιών της ΕΕ», αναφέρει στο μήνυμά του για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής ο πρόεδρος Αναστασιάδης.