Skip to main content

Αναστασιάδης: Καθήκον και υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τους Έλληνες της Μαριούπολης

«Έχουμε καθήκον και υποχρέωση να στηρίξουμε τους Έλληνες της Ουκρανίας», επισήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης.

Την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο, και την πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μαριούπολης, Νάντια Τσαπνή, υποδέχτηκε σε συνάντηση στη Βουλή ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Στη συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος συζητήθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει λόγω του πολέμου ο ελληνισμός στην Ουκρανία και ιδιαίτερα στη μαρτυρική περιοχή της Μαριούπολης με τα 25 ελληνικά χωριά. «Έχουμε καθήκον και υποχρέωση να στηρίξουμε τους Έλληνες της Ουκρανίας», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης.

Οι δύο εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία παρακολούθησαν την ομιλία του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ακολούθως συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, με τον οποίο συζήτησαν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα θέματα των Ελλήνων της Ουκρανίας.