Skip to main content

Αναστασιάδης: Ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει με επιτυχία

Ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Διασποράς τόνισε πως γίνονται 5.000 εμβολιασμοί κάθε μέρα και εκτίμησε πως θα αυξηθούν.

«Ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει πολύ καλά. Γίνονται 5.000 εμβολιασμοί κάθε μέρα και πιστεύω ότι θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο» τόνισε ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Διασποράς, βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωϊ στον Ρ/Σ Η Φωνή της Ελλάδας της ΕΡΤ, αναφορικά με το πως εξελίσσεται η διαδικασία του εμβολιασμού.

«Είναι πολύ δύσκολο υγειονομικό εγχείρημα, ήδη από τις 4 Ιανουαρίου ξεκίνησε ο εμβολιασμός στις κλειστές δομές και στα στρατιωτικά νοσοκομεία, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του σχεδιασμού, ο εμβολιασμός των υγειονομικών. Στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για πολίτες που είναι άνω των 85 ετών και αφορά περισσότερα από 100.000 άτομα….» συμπλήρωσε.

Για τη συμμετοχή της Ομογένειας στις εκδηλώσεις του 2021 για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση υπογράμμισε:

«Ο κύκλος των συνεδριάσεων για τις εκδηλώσεις του 2021 άρχισε τον Ιανουάριο του 2020, όταν ομόφωνα η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς αποφάσισε τη συνδιοργάνωση προπαρασκευαστικού Συνεδρίου με την Πα.Δ.Ε.Ε και το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης, την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» , το Υφυπουργείο Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αποδήμων και την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.  Επειδή λόγω του Κορονοϊού δεν μπορούσε να γίνει το συνέδριο το οποίο ήταν προγραμματισμένο στις 7 Ιουλίου με φυσική παρουσία, έγιναν συνεδριάσεις με τηλεδιασκέψεις» είπε.

«… θα γίνουν σημαντικές και εξαιρετικές εκδηλώσεις το 2021 στα Κοινοβούλια και στους Δήμους, όπου υπάρχουν εκλεγμένοι  ελληνικής καταγωγής , οι οποίες θα αφήσουν τη δική τους σφραγίδα, γιατί οι ιδέες της επανάστασης ήταν Ελευθερία, Δημοκρατία, Σύνταγμα και ταυτίζονται με τη λειτουργία τους. Πάντα στο πλαίσιο, στο πνεύμα και στο πρόγραμμα της επιτροπής «Ελλάδα 2021» διότι αυτή είναι ουσιαστικά η θεσμική επιτροπή που ορίστηκε από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για να διαχειριστεί τις εκδηλώσεις αυτές» συμπλήρωσε ο κ. Αναστασιάδης.

ΓΙα τα γεγονότα που συνέβησαν στις Η.Π.Α. την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου με την εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο ανέφερε:

«Να ευχηθούμε να ηρεμήσουν τα πράγματα και να επανέλθει η ομαλότητα στις ΗΠΑ, διότι αυτά που είδαμε να συμβαίνουν ήταν πρωτόγνωρα και σοκαριστικά. Κανείς δεν φανταζόταν ότι θα έβλεπε στην καρδιά της δημοκρατίας, στην πιο ισχυρή Χώρα του πλανήτη, το Κοινοβούλιο στις ΗΠΑ υπό πολιορκία».