Skip to main content

Αναστασιάδης: Όχι στην ονοματολογία για ΠτΔ, ναι στον Παυλόπουλο

Δεν μπορεί να υπάρξει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων με την Τουρκία, σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ αναφορικά με τη δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου

«Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν ένας πετυχημένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και νομίζω ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντα του και στην επόμενη θητεία».

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio North 98, σημειώνοντας ωστόσο ότι «η απόφαση είναι αποκλειστικό δικαίωμα του πρωθυπουργού. Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία. Είναι πολύ κοντά ο χρόνος ανακοίνωσης του ονόματος και τότε μπορούμε να συζητήσουμε».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου για τα κοιτάσματα ότι «η συνεκμετάλλευση δεν είναι κακή», ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε: «Προφανώς θα εννοούσε τα κοιτάσματα που της ανήκουν (σ.σ. της Τουρκίας). Δεν μπορεί να υπάρξει συνεκμετάλλευση. Η κάθε χώρα έχει τα δικαιώματά της, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Πρόσθεσε, δε, ότι: «Noμίζω ότι συνεκμετάλλευση με μοίρασμα του Αιγαίου δεν μπορεί να υπάρξει και ούτε πιστεύω πως υπάρχει Έλληνας πολιτικός ή Πρωθυπουργός που να δεχθεί ποτέ κάτι τέτοιο».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις με τη χθεσινή τριμερή υπογραφή του Αγωγού ΕastMed ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Τα δικαιώματα της Τουρκίας εφαρμόζονται με τον EastMed. Δεν είμαστε χώρα που να προκαλεί και να διεκδικεί δικαιώματα άλλων χωρών.

Τέλος, μεταξύ άλλων επισήμανε πως «ο Αγωγός βάζει την χώρα στο ενεργειακό κάδρο, ενισχύει την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή, αναβαθμίζοντας παράλληλα γεωπολιτικά και τη χώρα μας».