Skip to main content

Αναστασιάδης σε Ακιντζί: Να μην επιβάλλεται η μία κοινότητα στην άλλη

O κ. Αναστασιάδης κάλεσε τον Μουσταφά Ακιντζί να υποδείξει «ένα ανάλογο κράτος του προτύπου που θέλει να δημιουργήσουμε στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απάντησε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, τονίζοντας ότι «είναι ένα πράγμα η πολιτική ισότητα και άλλο είναι η αξίωση η μια κοινότητα μέσα από μηχανισμούς, κατά παρέκκλιση των όσων διεθνώς στα ομοσπονδιακά συστήματα επισυμβαίνουν, να θέλει να επιβάλλεται δια ειδικών προνοιών επί της άλλης».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε τον Μουσταφά Ακιντζί να υποδείξει «ένα ανάλογο κράτος του προτύπου που θέλει να δημιουργήσουμε στην Κύπρο, ενός ανάλογου ομοσπονδιακού μοντέλου, όπου η μία των συνιστωσών πολιτειών θα πρέπει να καθορίζει την τύχη της άλλης μέσα από μηχανισμούς της θετικής ψήφου».

«Ας μου υποδείξει ακόμα μία χώρα, όχι πλέον ομοσπονδία, όπου τελεί κάτω από την εγγύηση μιας τρίτης χώρας που εισέβαλε και κατέχει εδάφη της άλλης», πρόσθεσε ο Κύπριος Πρόεδρος. Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία της απάλειψης των εγγυήσεων.