Skip to main content

Ανάστατοι οι κάτοικοι στο Καφαντάρη για Ανοιχτό Κέντρο του ΟΚΑΝΑ

Ομάδα κατοίκων έχει αρχίσει ήδη να συλλέγει υπογραφές προκειμένου να μην προχωρήσει η δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Ημέρας για άστεγους χρήστες.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινότητα η πρωτοβουλία του ΟΚΑΝΑ για δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Ημέρας για άστεγους χρήστες ναρκωτικών σε χώρο 200 τμ στην οδό Αγίου Νέστορος στα όρια μεταξύ κέντρου και δυτικής Θεσσαλονίκης στην περιοχή Καφαντάρη.

Ομάδα κατοίκων έχει αρχίσει ήδη να συλλέγει υπογραφές προκειμένου να μην προχωρήσει η δημιουργία του κέντρου. Η αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 66ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης Μαρία Μποζίνη ανέφερε μιλώντας στη Voria.gr ότι η περιοχή είναι ήδη ταλαιπωρημένη από την εγκληματικότητα αλλά και τους καβγάδες που ξεσπούν μεταξύ μεταναστών και δεν πρέπει να υποβαθμιστεί περαιτέρω. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη συνοικία με πάρκα και σχολεία μεταξύ άλλων.


Καθησυχαστικός ο ΟΚΑΝΑ

Ο επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ, Γιάννης Εμινίδης ανέφερε ότι οι κάτοικοι δεν χρειάζεται να φοβούνται καθώς το κέντρο δεν θα υποβαθμίσει την περιοχή. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, αντιθέτως η κατάσταση θα βελτιωθεί επειδή ο οργανισμός ουσιαστικά θα παίρνει τους χρήστες από τον δρόμο και θα καλύπτει κάποιες πρώτες ανάγκες τους στο κέντρο. «Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να βρουν την αξιοπρέπειά τους», τόνισε προσθέτοντας ότι στο κέντρο θα παρέχονται διάφορες υπηρεσίες όπως ντουζιέρες, πλύσιμο ρούχων, παρακολούθηση δημιουργικών εργαστηρίων και τακτοποίηση γραφειοκρατικών διαδικασιών που ενδέχεται να έχουν ανάγκη οι χρήστες. Διευκρίνισε ακόμα ότι στις περιπτώσεις τέτοιων κέντρων γίνεται συμφωνία με τους χρήστες ώστε οι τελευταίοι να μην πραγματοποιούν αγοραπωλησίες στη γύρω περιοχή επισημαίνοντας ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες δεν δημιουργούνται «πιάτσες» αλλά «αδειάζουν».

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι συνεχίζουν τη δραστηριοποίησή τους καλώντας αύριο σε συνέλευση τους γονείς του 59ου και 61ου δημοτικού καθώς και του 47ου και 49ου νηπιαγωγείου.