Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
x

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΑΖΙΚΑ SMS ΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ALPHA BANK

Μαζικά sms λαμβάνουν τις τελευταίες ώρες πελάτες της Τράπεζας - Καθησυχαστικά τα στελέχη της Alpha Bank - Τι ανέφεραν στη Voria.gr.

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες σε εκατοντάδες πελάτες της Τράπεζας Alpha Bank οι οποίοι έλαβαν το βράδυ της Παρασκευής sms να αλλάξουν τους κωδικούς τους στο e-banking.

Αρκετοί χρήστες στο διαδίκτυο σε αναρτήσεις τους αναφέρουν μάλιστα πως δεν μπορούν να συνδεθούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Τράπεζας.

«myAlpha Code: **** EIΣOΔOΣ ΣTO e-banking. O KΩΔIKOΣ MIAΣ XPHΣHΣ ΘA ΠAPAMEINEI ENEPΓOΣ ΓIA TA EΠOMENA 5'», είναι το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους χρήστες του ebanking της Alpha Bank.

Σε επικοινωνία της Voria.gr με στελέχη της Τράπεζας αναφέρθηκε πως έγινε επαναποστολή παλαιότερων μηνυμάτων, λόγω συστημικού προβλήματος.

Όπως γράφει το iefimerida.gr, που επίσης επικοινώνησε με στελέχη της τράπεζας Alpha Bank, δεν πρόκειται για cyber attack αλλά για αστοχία στο λογισμικό του συστήματος που αποστέλλει ομαδικά sms. «Εχει τρελαθεί το σύστημα» είπαν χαρακτηριστικά. Πρόσθεταν κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα χρήματα, αλλά και τα προσωπικά δεδομένα των πελατών.

Πηγές από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, ωστόσο, επισημαίνουν ότι δεν πρέπει κανείς από όσους έλαβαν το sms να αλλάξει τους κωδικούς του για την περίπτωση που όντως αποδειχθεί ότι πρόκειται για cyber attack και προσπάθεια «phising» (δόλιου «ψαρέματος» κωδικών).

Ανησυχία από πελάτες της Alpha Bank στα social media

Δεκάδες είναι και οι αναρτήσεις στο Twitter, με χρήστες που διαπιστώνουν το ίδιο πρόβλημα. Οι περισσότεροι λαμβάνουν μηνύματα για είσοδο στο e-banking του λογαριασμού τους, ενώ όσοι επιχειρούν να επικοινωνήσουν με τον τηλεφωνικό αριθμό εξυπηρέτησης, αυτός φαίνεται πως έχει καταρρεύσει.

Άλλοι σημειώνουν πως διαπιστώνουν πρόβλημα και στην προσπάθεια ηλεκτρονικών πληρωμών, καθώς δεν λαμβάνουν τον κωδικό ασφαλείας για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους.

Κάποιοι παρατηρούν πως λαμβάνουν μηνύματα που αφορούν σε παλιότερες συναλλαγές τους μέσω της Alpha Bank. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι μοιάζουν καθησυχαστικοί, αφού αυτό δείχνει πως πρόκειται για βλάβη και όχι για κυβερνοεπίθεση.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ