Skip to main content

Αναστάτωση με τις μετεγγραφές των μαθητών στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς

«Υπάρχει μια κωλυσιεργία απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε μέσω των υπηρεσιών. Δεν δίνουν τις εντολές», δήλωσε εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων.

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο 10ο γυμνάσιο Καλαμαριάς καθώς οι γονείς δεν είχαν λάβει ακόμα τις μετεγγραφές των παιδιών τους μετά την αποφασισμένη μετεγκατάσταση των σχολείων.

Διαβάστε - Ένταση στην Καλαμαριά έξω από το 10ο Γυμνάσιο για τη μεταστέγαση (vid)

«Οι καθηγητές αυτή τη στιγμή είναι στα σχολεία τους τα σωστά, δηλαδή εδώ βρίσκεται το 3ο Λύκειο και το 10ο Γυμνάσιο πάει στο αντίστοιχο κτήριο. Δεν έχουν όμως υλοποιηθεί οι μετεγγραφές των παιδιών για τα οποία έγινε η μεταστέγαση. Υπάρχει μια κωλυσιεργία απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε μέσω των υπηρεσιών. Δεν δίνουν τις εντολές να γίνουν αυτές οι μετεγγραφές», δήλωσε ο Αχιλλέας Κομψελίδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του 10ου Γυμνασίου.

Ερωτηθείς για το ζήτημα, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτσης, σημείωσε πως δεν υπάρχει πλέον καμιά κατάληψη στο 10ο γυμνάσιο και επιβεβαίωσε τους πάντες πως η απόφαση του δήμου είναι εκτελεστή. «Δεν έχει διαφοροποιηθεί σε κάτι. Δεν έχει ανακληθεί αυτή η απόφαση. Επομένως από αύριο λειτουργούν τα σχολεία, όπως ο δήμος έχει αποφασίσει. Γίνονται εντός της ημέρας οι μετεγγραφές (των μαθητών) και από αύριο λειτουργούν όλα κανονικά σύμφωνα με την απόφαση του δήμου», σημείωσε.