Skip to main content

Αναστάτωση σε Καβάλα – Δράμα για την επιδότηση

Προβληματισμός στον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας και της Δράμας για τυχόν μείωση της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας από 12% σε 4%. Συγκρατημένη αισιοδοξία από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κα
Προβληματισμό προκάλεσε στους επιχειρηματίες των νομών Καβάλας και Δράμας η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση του βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. Μαργαρίτη Τζίμα στη Βουλή περί μείωσης της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας των τοπικών επιχειρήσεων από 12% που ήταν έως το τέλος του 2009 σε 4%!  Και, μάλιστα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τρεις νομούς της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης (Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου) όπου το ύψος της συγκεκριμένης επιδότησης διατηρείται στο 12%.

Οι επιχειρηματίες και οι φορείς τους, στους δύο νομούς της Ανατ. Μακεδονίας, έχουν δώσει σκληρό αγώνα το τελευταίο διάστημα για τη διατήρηση της επιδότησης του 12%, προκειμένου να τύχουν έστω και μίας μικρής ελάφρυνσης στα χειμαζόμενα οικονομικά τους. Μετά και την πρόσφατη σχετική κινητοποίηση των τοπικών βουλευτών, είχε δημιουργηθεί κλίμα αισιοδοξίας για τη συνέχιση της επιδότησης, χωρίς περαιτέρω προβλήματα, αλλά και για σύντομη καταβολή των οφειλομένων ποσών της επιδότησης προς αυτούς (που εκκρεμούν από το 2008).  Αντί γι’ αυτό, ήλθε η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου προς τον κ. Τζίμα, προκαλώντας απογοήτευση και αναστάτωση στον επιχειρηματικό κόσμο της Δράμας, αλλά και της Καβάλας (καθώς οι δύο νομοί βρίσκονται σε κοινό παρονομαστή, ως προς την επιδότηση του κόστους μισθοδοσίας).

Πάντως, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης, σε σημερινή του δήλωση προς τη voria.gr προτίμησε να κρατήσει κάποιες επιφυλάξεις, όσον αφορά στην τελική απάντηση της κυβέρνησης:
«Νομίζω πως έχουμε τεκμηριώσει επαρκώς το δίκαιο του αιτήματός μας για τη συνέχιση του 12% προς τις επιχειρήσεις μας, είμαστε σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς βουλευτές που προσπαθούν σκληρά για την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος και θέλω να ελπίζω πως τελικά θα προκύψει κάτι θετικό…  Είμαστε εν αναμονή. Εξάλλου, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!..».