Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020
x

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗ ΛΕΡΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Ο δήμαρχος της Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας δήλωσε ότι εξαπατήθηκε από την κυβέρνηση και προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Λέρου μετά τη μεταφορά περίπου 250 προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι των Μεστών της Χίου.

Ο δήμαρχος της Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας δήλωσε ότι εξαπατήθηκε από την κυβέρνηση και προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις. «Δεν έχω παρά να υλοποιήσω τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, που η απόφαση λέει δυναμικές κινητοποιήσεις. Να μην αφήσουμε να προσεγγίσει κανένα πλοίο με πρόσφυγες και μετανάστες εκτός των διοικητικών ορίων της Λέρου και από εκεί και πέρα, με τα μέσα που διαθέτει ο δήμος και με όσους κατοίκους το επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν, να αποτρέψουμε την παραμονή των ανθρώπων αυτών. Καλοπροαίρετα. Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη, τα οποία δεν μας αναλογούν» τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο 91.5» της Κω, ο κ. Κόλλιας πριν από την άφιξη του πλοίου.  

O δήμαρχος Λέρου επανέλαβε ότι ο ίδιος δέχτηκε να δημιουργηθούν δομές στο νησί, υπό την προϋπόθεση η φιλοξενία να είναι για λίγες ημέρες και η ταυτοποίηση να γίνεται άμεσα.

«Εξαπατήθηκα. Ξεκάθαρα σας το δηλώνω. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Υπάρχουν αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, δυστυχώς, που δεν έχουν γίνει σεβαστές. Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα, αλλά δεν πρέπει να μεταφερθεί το ζήτημα στα νησιά μας, καθώς θα έχει τρομερή συνέπεια στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας» υπογράμμισε σχετικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ