Skip to main content

Αναστέλλονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Επιβεβαιώνονται πλήρως οι πληροφορίες που μετέδωσε πρώτη (και μόνη) από το απόγευμα της Πέμπτης η Voria.gr, καθώς αποχώρηση από τα μπλόκα αποφάσισε λίγο πριν τα μεσάνυχτα το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όρ
Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτικών Συλλόγων που συνεδρίασε στη Βέροια, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που μετέδωσε πρώτη και μόνη από το απόγευμα η Voria.gr.
Oι αγροτοσυνδικαλιστές, που εκπροσωπούν 14 μπλόκα, θα αναφερθούν σήμερα με λεπτομέρειες στην απόφασή τους να αποχωρήσουν από τα μπλόκα.

Σύμφωνα με μέλη της συντονιστικής επιτροπής, οι αγρότες αποχωρούν απογοητευμένοι από τη στάση της κυβέρνησης, δίνοντας περίοδο χάριτος έξι μηνών, για να πραγματοποιήσει τις θεσμικές εξαγγελίες της.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι άρχισαν να αποχωρούν σταδιακά τα τρακτέρ από μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Γύρω στη 1 βρισκόταν σε εξέλιξη η αποχώρηση των τρακτέρ από τα μπλόκα Στρυμωνικού, Κερδυλλίων και Αμφίπολης Σερρών, Βογατσικού Καστοριάς, ενώ στη διάρκεια της ημέρας, θα αποχωρήσουν και οι αγρότες από τα υπόλοιπα μπλόκα.

Την αναστολή των κινητοποιήσεων συμφώνησαν οι αγρότες από τα μπλόκα Κερδυλλίων, Χρυσούπολης, Εξοχής, Χαλκηδόνας, Ευζώνων, Δοϊράνης, Βογατσικού, Πρεσπών, Αλαμάνας, Παλιού Λεβέντη, Ριτσώνας και στο 90 χλμ στο δρόμο των Θηβών.

Στο μεταξύ, ανυποχώρητοι παραμένουν οι αγρότες στα μπλόκα Προμαχώνα, Νίκαιας και άλλων περιοχών, που δεν συμμετείχαν στη σύσκεψη της Βέροιας και συνεχίζουν τον αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου και πάλι οι νταλίκες σχηματίζουν ουρές.

Οι αγρότες από τα 12 μπλόκα της Μακεδονίας και τηςΘεσσαλίας αποφάσισαν σήμερα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχριτη Δευτέρα, οπότε θα αποφασίσουν εκ νέου για τη συνέχιση ή μη τωνκινητοποιήσεών τους.

Το πρώτο ρήγμα στο αγροτικό μέτωπο σημειώθηκε, χθες, με την αποχώρηση των αγροτών από το μπλόκο Στρυμωνικού, στο δρόμο Σερρών-Θεσσαλονίκης.



Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, 13:30