Skip to main content

Αναστέλλονται οι ορκωμοσίες στο Αριστοτέλειο λόγω κορωνοϊού

Ο πρύτανης του ΑΠΘ υπογράμμισε πως η αναστολή είναι προληπτικό μέτρο, κυρίως για τους συγγενείς, μεγάλης ηλικίας, που παρευρίσκονται στις τελετές.

Την αναστολή των τελετών ορκωμοσίας, ως προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποφάσισε η διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι τελετές, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, θα πραγματοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω, «όταν θα είμαστε σίγουροι πως δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».

Ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε πως το εν λόγω μέτρο αποφασίστηκε όχι τόσο για τους φοιτητές, αλλά γιατί σε τέτοιου είδους τελετές παρευρίσκονται συγγενείς και φίλοι, μεγάλης ηλικίας.

Παράλληλα, τόνισε πως εάν απαιτείται η ορκωμοσία κάποιου τελειόφοιτου, που ενδεχομένως θα φύγει άμεσα στο εξωτερικό, η τελετή θα γίνεται κατά μόνας με τον πρόεδρο του εκάστοτε τμήματος του ΑΠΘ.

Ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε ακόμη πως η βεβαίωση περάτωσης των σπουδών που μπορούν να λάβουν οι τελειόφοιτοι από τη γραμματεία των τμημάτων τους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε εργασία, όπως η συνέντευξη σε μεταπτυχιακό τμήμα.

Η λειτουργία του Πανεπιστημίου, κατέληξε, δεν έχει επηρεαστεί σε άλλο επίπεδο, πέραν κάποιων εκδηλώσεων που αναβάλλονται, και τα μαθήματα στις σχολές συνεχίζονται κανονικά.

Διαβάστε ακόμη: Δραστικά μέτρα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον κορωνοϊό