Skip to main content

Αναστέλλουν τη λειτουργία τους οι βιομηχανίες

Την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες εξαιτίας της έλλειψης πρώτων υλών από τη συνεχιζόμενη αποχή των μεταφορέων ζητεί ο ΣΒΒΕ με επιστολή του στον πρωθυπουργό.
Πολλές επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα αναστέλλουν την παραγωγική τους διαδικασία λόγω έλλειψης πρώτων υλών εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποχής των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ από την εργασία τους, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

«Σήμερα που οι επιχειρήσεις στην ελληνική περιφέρεια προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν, δέχονται καθημερινά απανωτά χτυπήματα, όπως αυτό της συγκεκριμένης απεργίας, που έχουν ως συνέπεια την αναστολή της παραγωγικής τους διαδικασίας λόγω έλλειψης πρώτων υλών και αδυναμίας εξυπηρέτησης πελατών εξωτερικού», αναφέρει ο ΣΒΒΕ σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Ενώ, σύμφωνα με τον ΣΒΒΕ, πολλές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει εδώ και μέρες στην παροχή υποχρεωτικής άδειας στο σύνολο του προσωπικού τους, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και προειδοποιεί για πληθώρα «λουκέτων» σε επιχειρήσεις στην ελληνική περιφέρεια.

«Η βορειοελλαδική βιομηχανία υψώνει κραυγή αγωνίας και έντονης διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και ζητά άμεσα την εξεύρεση λύσης, η οποία θα καταδείξει στους Έλληνες πολίτες ότι πράγματι υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία ικανή να λύσει το πρόβλημα», σημειώνει ο Σύνδεσμος.