Skip to main content

Αναταραχή με δύο παραιτήσεις στο βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός, μία και στην TV100

Η πρόεδρος του Ιδρύματος Ι. Σπανού τα έχει κάνει ολίγον μαντάρα και ο Κ. Ζέρβας φέρεται να έχει λάβει την απόφαση να την αντικαταστήσει...

Αναταραχή, πληροφορούμαι, ότι επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο δημοτικό βρεφοκομείο "Άγιος Στυλιανός" το οποίο υπάγεται ως γνωστόν στην ευθύνη του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως με ενημερώνουν διάφορες πηγές μου, και είναι πολλές, από συμπολίτευση και αντιπολίτευση, η πρόεδρος του Ιδρύματος Ιωάννα Σπανού τα έχει κάνει ολίγον μαντάρα, για να το πω λαϊκά, δηλαδή στη γλώσσα της. Μου λένε, μάλιστα, ότι ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας φέρεται να έχει λάβει την απόφαση να την αντικαταστήσει, αλλά ίδωμεν...

Ως ένα πρώτο αποτέλεσμα της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει με την πολιτεία της, είναι δύο παραιτήσεις οι οποίες υποβλήθηκαν προ ημερών. Η μία του Κώστα Τσιαπακίδη, από τη θέση του αντιπροέδρου του δ.σ. του Ιδρύματος και η άλλη του Παναγιώτη Καρασαββίδη από μέλος του δ.σ. του "Αγίου Στυλιανού". Ο Τσιαπακίδης είχε εκλεγεί ανεξάρτητος κοινοτικός σύμβουλος στην τέταρτη δημοτική κοινότητα, ο δε Καρασαββίδης ήταν υποψήφιος με τον Ζέρβα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Αφορμή για τις δύο παραιτήσεις ήταν το "άδειασμα" που τους έκανε η Σπανού, όταν, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, τους κατηγόρησε ότι αυτοδιορίστηκαν στην επιτροπή διαχείρισης covid-19 η οποία συγκροτήθηκε στον "Άγιο Στυλιανό" με σκοπό την καλύτερη προστασία των παιδιών τα οποία φιλοξενούνται στο ίδρυμα και φυσικά και των εργαζομένων του. Η πλάκα είναι ότι η σύνθεση της επιτροπής στην οποία συμμετείχαν οι δύο παραιτηθέντες, συν δύο γιατροί, φέρει την υπογραφή της προέδρου η οποία στη συνέχεια τους κατήγγειλε.

Όμως αυτό είναι παρωνυχίδα μπροστά σε άλλα τα οποία συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες στον "Άγιο Στυλιανό", στα οποία θα αναφερθώ εκτενέστερα, λίαν προσεχώς. Προς το παρόν κλείνω με ένα κάπως χαριτωμένο περιστατικό το οποίο συνδέεται με την παραίτηση του Καρασαββίδη. Μόλις αυτή έγινε γνωστή, κάποια κυρία επικοινώνησε με το γραφείο του Ζέρβα και εξεδήλωσε ενδιαφέρον για να καλύψει εκείνη τη χηρεύουσα θέση. Στο αίτημά της απάντησε ο γνωστός συνεργάτης του δημάρχου με το αρχαιοελληνικό όνομα λέγοντάς της "λυπάμαι αλλά δυστυχώς θα πρέπει ο αντικαταστάτης να είναι άνδρας προκειμένου να διατηρηθεί η ποσόστωση"!

Και μία παραίτηση στην TV100

Μένω στα του δήμου Θεσσαλονίκης για να σας ενημερώσω ότι οσονούπω αναμένεται μία παραίτηση στην TV100. Σύμφωνα με έγκυρη πηγή μου εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του ο διευθυντής τηλεόρασης, ο συνάδελφος Δημήτρης Ασπροπούλης, ο οποίος θα επιστρέψει δίπλα στον Σταύρο Καλαφάτη, στο γραφείο του οποίου ήταν για πολλά χρόνια, επί δημαρχίας Μπουτάρη. Ο Ασπροπούλης έχει ενημερώσει τη διοίκηση για την απόφασή του και αναζητείται αντικαταστάτης του.

Όπως πληροφορούμαι, πρόθεση της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ είναι η θέση να καλυφθεί εκ των έσω. Ωστόσο η προσπάθεια αναζήτησης αντικαταστάτη δεν έχει ευδοκιμήσει προς ώρας καθώς, όπως μου λένε, υπάρχει μεγάλη απροθυμία. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το πολύ κακό κλίμα που επικρατεί στη δημοτική τηλεόραση εξ αιτίας των αλλεπάλληλων κακών χειρισμών εκ μέρους του γενικού διευθυντή. Γι' αυτό και κανείς δεν εμφανίζεται πρόθυμος να καταλάβει τη θέση του διευθυντή τηλεόρασης διότι, εκτός των συμβατικών καθηκόντων του θα πρέπει να εκπαιδεύσει και τον γενικό, στο τι ακριβώς εστί τηλεόραση και πώς διοικείται. Κατόπιν αυτών, δεν αποκλείεται, ο αντικαταστάτης του Ασπροπούλη να αναζητηθεί εκτός της ΔΕΠΘΕ.