Skip to main content

Αναταράξεις στο πράσινο στρατόπεδο

Φορτισμένο είναι το κλίμα στα πράσινα στελέχη της Θεσσαλονίκης, καθώς το ΠΑΣΟΚ ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για τις επερχόμενες εκλογές. Επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου απέστειλαν δημοτικοί σύμβου
Άνω- κάτω είναι τα πράσινα στελέχη στη Θεσσαλονίκη, καθώς ενώ απομένουν λίγοι μήνες από τις δημοτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ ακόμα δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση και ουσιαστικά είναι απόν από την όλη διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι το κυβερνών κόμμα ακόμα δεν έχει ανακοινώσει ποιους υποψήφιους θα στηρίξει.

Η ακινησία που επιδεικνύει το ΠΑΣΟΚ για το κεντρικό δήμο της πόλης οδήγησε ορισμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Θεσσαλονίκη – Πρωταγωνίστρια» να αποστείλουν επιστολή για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου, το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και τον πρόεδρο της Επιτροπής για την Ανάδειξη των Υποψηφίων, Θανάση Τσούρα. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους, «δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να στέκει αμήχανο σε αυτά που συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό γιατί εκτός των άλλων δεν αφορούν μόνο πρόσωπα, αλλά και την προοπτική ανάπτυξης της πόλης». 

Το κόμμα πρέπει να μιλήσει πολιτικά για τη Θεσσαλονίκη και αντί να είναι απόν να καθοδηγήσει το δημόσιο διάλογο σημειώνουν σε άλλο σημείο της επιστολής τους.

Σημειώνουν, μάλιστα, ότι ακόμη δεν έχει συγκληθεί συνεδρίαση μεταξύ των βουλευτών της πόλης και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του δήμου Θεσσαλονίκης.