Skip to main content

Αναθεώρηση της χρήσης χημικών ζητάει ο Καμίνης

Tην αναθεώρηση της χρήσης χημικών ουσιών στις διαδηλώσεις ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, μετά τα επεισόδια των δύο τελευταίων ημερών.

Tην αναθεώρηση της χρήσης χημικών ουσιών στις διαδηλώσεις ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Η Αθήνα δεν πρέπει να ξαναζήσει μια μέρα σαν τη χθεσινή. Αυτό είναι ευθύνη όλων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι «η κατάσταση πολέμου και βίας, οι τραυματισμοί στην πλατεία Συντάγματος μέσα στη μάχη των χημικών αερίων, οι σοβαρές και εκτεταμένες καταστροφές δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στην πόλη. Προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην κοινωνική και οικονομική ζωή και ιδίως στον τουρισμό».

Για τον περιορισμό αυτών των φαινομένων, υποστηρίζει ότι «είναι υποχρέωση όλων - και κυρίως του κράτους, των υπηρεσιών του και της Ελληνικής Αστυνομίας - να συμβάλουμε στη μείωση και όχι στη κλιμάκωση της έντασης· στον έλεγχο και όχι στην επέκταση της βίας. Η επιβεβλημένη προστασία της ακώλυτης λειτουργίας της Βουλής πρέπει να συμβαδίζει με την προστασία του δικαιώματος της ειρηνικής δημόσιας συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας. Η χρήση των χημικών αερίων πρέπει να αναθεωρηθεί λόγω της επιβάρυνσης που προκαλεί σε μεγάλα τμήματα της πόλης, όπως είχε εξαγγείλει η παρούσα κυβέρνηση το 2009».