Skip to main content

Αναθεώρηση του Γ.Π.Σ. Λάρισας ζητούν κάτοικοι της Τερψιθέας

Υπογραμμίζουν την ανάγκη μείωσης του αριθμού στρεμμάτων για οικοδόμηση στα εκτός σχεδίου και ζητούν ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων
 Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων με αντικείμενο την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λάρισας ζητούν πολλοί κάτοικοι της Τερψιθέας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη μείωσης του αριθμού στρεμμάτων για οικοδόμηση στα εκτός σχεδίου. Στο κείμενο που στάλθηκε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι κάτοικοι της Τερψιθέας τονίζουν:

«Όπως σας είναι γνωστό, οι κάτοικοι της Τερψιθέας είμαστε ανάστατοι, επειδή με το Γ.Π.Σ. (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) Λάρισας που υπεγράφη από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας παραμονές εκλογών προβλέπεται οικοδόμηση μόνο σε όσα αγροτεμάχια είναι μεγαλύτερα από 20 στρέμματα για τη ζώνη Α1 ή 10 στρέμματα για τη ζώνη Α2. Παράλληλα διαμαρτυρόμαστε, επειδή δεν ενημερωθήκαμε έγκαιρα για το θέμα αυτό από το Δήμο και από τους τοπικούς μας εκπροσώπους. Σήμερα στηριζόμαστε σε μια ελπίδα. Μήπως υπάρχουν περιθώρια ακύρωσης ή τροποποίησης της σχετικής απόφασης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον τύπο («Ελευθερία» 13.11.09 σελ. 9) ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Τζανακούλης, «δεν υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης από τη δημοτική αρχή επειδή κ.λπ.».
Αντίθετα, ο πρόεδρος του TEE κ. Διαμάντος δηλώνει (στην ίδια εφημερίδα) πεπεισμένος ότι «το Γ.Π.Σ. μπορεί να αναθεωρηθεί, ακόμη και να επανέλθει στο αρχικό στάδιο των 4 στρεμμάτων» κ.λπ. Κύριε πρόεδρε, επειδή το θέμα για την Τερψιθέα είναι πολύ σοβαρό, επιθυμούμε να ακουστούν οι θέσεις των παρατάξεων και των αρμόδιων φορέων με επάρκεια χρόνου και για το λόγο αυτό παρακαλούμε να γίνει πριν το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ειδική συνεδρίασή του με μοναδικό θέμα «Τρόπος δραστηριοποίησης των κατοίκων Τερψιθέας και του Δήμου για ακύρωση ή αναθεώρηση του Γ.Π.Σ. Λάρισας. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, παρακαλούμε να βάλετε για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το προαναφερόμενο θέμα, δηλαδή «Τρόπος δραστηριοποίησης των κατοίκων Τερψιθέας και του Δήμου για ακύρωση ή αναθεώρηση του Γ.Π.Σ. Λάρισας», σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου».