Skip to main content

Ανατολική Χαλκιδική: Τουριστικές προτάσεις ακόμα και για… βασιλιάδες

Τουριστικό πακέτο πολυτελείας που απευθύνεται σε πρακτορεία της Μέσης Ανατολής δημιούργησε ο δήμος Αριστοτέλη, με στόχο εύπορους Άραβες τουρίστες

Ένα τουριστικό προϊόν που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες ακόμα και… βασιλιάδων προωθεί αυτή την περίοδο η Ανατολική Χαλκιδική, που, ανοίγοντας έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον τουρισμό πολυτελείας της Μέσης Ανατολής, άρχισε να υποδέχεται τα πρώτα τουριστικά πρακτορεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου 21 τουριστικά πρακτορεία από την ευρύτερη περιοχή θα επισκεφθούν στο πλαίσιο fam trips (ταξιδιών εξοικείωσης) την Ανατολική Χαλκιδική, σε μια προσπάθεια να την εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τις luxury επιλογές της. Οι επισκέψεις αυτές δεν έρχονται τυχαία, καθώς τα αρμόδια για τον τουρισμό στελέχη του δήμου Αριστοτέλη, αλλά και ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος επισκέφθηκαν τον Δεκέμβριο το Ντουμπάι και το Κατάρ και είχαν επαφές με τα 21 αυτά τουριστικά πρακτορεία, πολλά εκ των οποίων εξυπηρετούν και μέλη βασιλικών οικογενειών.

Η Ανατολική Χαλκιδική δεν έχει για την ώρα τουρίστες από τις χώρες αυτές –που από Ελλάδα γνωρίζουν μόνο τη Σαντορίνη και τη Μύκονο- επενδύει όμως πολύ στο τουριστικό προφίλ τους, το οποίο μπορεί άνετα να κουμπώσει με όσα έχει να προσφέρει η περιοχή.

Τουριστικό πακέτο με ελικόπτερα και καταμαράν

Έτσι, έχοντας αναβαθμίσει τον τελευταίο καιρό πολύ τις ξενοδοχειακές της υποδομές, αποκτώντας μια κρίσιμη μάζα πολυτελών ξενοδοχείων, αλλά και έχοντας εμπλουτίσει τις υπηρεσίες της γύρω από την εστίαση, θέλει να απευθυνθεί στον εύπορο Άραβα τουρίστα, που αγαπά την πολυτελή διαμονή, τα σπα και τη γαστρονομία. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος έχει φτιάξει ένα τουριστικό πακέτο πολυτελείας, τόσο για ζευγάρια που αναζητούν προτάσεις για γαμήλια ταξίδια όσο και για τουρίστες που απλώς αγαπούν την πολυτέλεια. Σε αυτό περιλαμβάνονται τα πεντάστερα ξενοδοχεία της περιοχής, η υψηλή γαστρονομία βασισμένη στο ψάρι –αφού από τη διατροφή των εν λόγω τουριστών απουσιάζει το χοιρινό- κρουαζιέρες με πολυτελή καταμαράν, αλλά και μετακινήσεις με ελικόπτερο, δύο υπηρεσίες που θεωρούνται απαραίτητες ειδικά για τα πρακτορεία που ασχολούνται με τα ταξίδια των μελών των βασιλικών οικογενειών της περιοχής. Επίσης, το τουριστικό πακέτο περιλαμβάνει εξορμήσεις στη Θεσσαλονίκη για ψώνια -σε συνεργασία με φορείς της πόλης- αφού το shopping είναι μια αγαπημένη ασχολία των τουριστών αυτών. Τέλος, προτείνεται η επίσκεψη στα Αρχαία Στάγειρα, γενέτειρα του Αριστοτέλη, καθώς οι Άραβες τουρίστες γνωρίζουν τον Μεγαλέξανδρο, αλλά και στα Οθωμανικά Σιδηροκαύσια.

Αυτές τις ημέρες το πρόγραμμα για το πρώτο τουριστικό πρακτορείο που έφτασε στην Ανατολική Χαλκιδική προβλέπει περιήγηση και επιθεώρηση στα πολυτελή ξενοδοχεία, φαγητό σε υψηλών απαιτήσεων εστιατόρια, πριβέ κρουαζιέρες στο Άγιον Όρος και βόλτες με καταμαράν στον αθωνικό κόλπο. Μετά την πρώτη αυτή επίσκεψη, αναμένονται άλλα οκτώ τουριστικά πρακτορεία και στη συνέχεια άλλα τέσσερα, ώστε μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχουν φτάσει και τα 21.

Η προσπάθεια του δήμου Αριστοτέλη δεν θα σταματήσει εδώ, αφού την επόμενη χρονιά σχεδιάζει ταξίδια στο Μπαχρέιν και στο Ομάν, πιστεύοντας στην προοπτική των τουριστικών ροών από την περιοχή.