Skip to main content

Anatomic Help: Στη μάχη κατά του κορωνοϊού με την παραγωγή μασκών

Στόχος της εταιρείας ορθοπεδικών και ανατομικών προϊόντων από τη Νέα Σάντα Κιλκίς είναι η ημερήσια παραγωγή 20.000 υφασμάτινων μασκών

Την παραγωγή υφασμάτινων μασκών αποφάσισε να προσθέσει στις παραγωγικές της δραστηριότητες η εταιρεία ορθοπεδικών και ανατομικών προϊόντων από τη Νέα Σάντα Κιλκίς, Anatomic Help, θέλοντας να συμβάλλει στην μάχη κατά του κορωνοϊού. Η επιχείρηση έχει ήδη παραγγείλει επιπλέον μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ αναζητά και γαζώτριες, ώστε να καλύψει τις νέες παραγωγικές της ανάγκες. Στόχος είναι να φτάσει η παραγωγή της στις 20.000 υφασμάτινες μάσκες ημερησίως, ενώ για την ώρα παράγει 10.000 τεμάχια την ημέρα.

Οι υφασμάτινες μάσκες πολλαπλών χρήσεων της Anatomic Help θα είναι δύο τύπων: η απλή υφασμάτινη και η υφασμάτινη με ειδικό φίλτρο (non woven). Σε κάθε συσκευασία του δεύτερου τύπου θα υπάρχουν πέντε φίλτρα, τα οποία θα πλένονται ξεχωριστά. Η εταιρεία όμως φρόντισε και για τα μικρά παιδιά, αφού θα παράγει και μικρότερα μεγέθη μασκών με ευχάριστα και χρωματιστά σχέδια.

Υφασμάτινες μάσκες με φίλτρο

 

Η Anatomic Help ξεκίνησε τη νέα αυτή παραγωγική δραστηριότητα με δωρεές, αφού τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε στη διάθεση μασκών στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς και στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος», θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξει την πρόθεσή της να στηρίξει επαγγελματικές ομάδες που ειδικά αυτόν τον καιρό σηκώνουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος για την ασφάλεια μας. Το «παρών» μάλιστα στις παραδόσεις έδωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, Παναγιώτης Γιαννούλης, που από την πρώτη στιγμή αναζητούσε τρόπους ώστε η Anatomic Help να προσφέρει τις δυνάμεις της κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο. Οι δωρεές θα συνεχιστούν και στο επόμενο διάστημα.

«Θέλουμε και μπορούμε να φτιάξουμε μάσκες και δεν το κάνουμε για το όφελος, αλλά για να υποστηρίξουμε όσο το δυνατό περισσότερο αυτούς που μας στηρίζουν και αγωνίζονται για μας, αλλά και για να συμβάλλουμε από την πλευρά μας στην προσπάθεια της χώρας μας κατά του κορωνοϊού» λέει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Anatomic Help, Στέλιος Γιαννούλης.

Παράδοση μασκών από τον Παναγιώτη Γιαννούλη στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς

 

Αν και σε πρώτη φάση ο στόχος είναι η εγχώρια αγορά, η εταιρεία έχει ήδη έχει γίνει αποδέκτης ενδιαφέροντος για τις μάσκες και από το εξωτερικό. Αυτόν τον καιρό μάλιστα έχει επαφές με τη Ρουμανία, την Ουκρανία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, αλλά και με την Ιταλία, ενώ έχει ήδη στείλει μάσκες στην Κύπρο.

«Οι μάσκες γίνονται πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ένα προϊόν πρώτης ανάγκης. Όσο αυτό χρειάζεται θα είμαστε παρόντες στην παραγωγή τους» εξηγεί ο κ. Γιαννούλης.

Η Anatomic Help, από τις σημαντικότερες κατασκευάστριες ορθοπεδικών ειδών στην Ελλάδα, με ηγετική θέση στην αγορά, όπου έχει παρουσία σε πάνω από 5.000 φαρμακεία, βρίσκεται σήμερα σε 40 χώρες τριών ηπείρων (Ευρώπη, Ασία και Αφρική), από την Ταϊλάνδη, το Ιράν και την Αλγερία μέχρι την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Φιλανδία και το Ντουμπάι, με τις εξαγωγές της να αποτελούν το 70% του τζίρου της.

Διάθεση μασκών στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πόντου από τον Παναγιώτη Γιαννούλη