Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Ανατριχίλα στη δίκη Άλκη: «Είμαι η μάνα, σηκώστε το κεφάλι - Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;»

Συγκλόνισαν τα λόγια της μητέρας του Άλκη Καμπανού, που είπε πως «δεν ήταν δολοφονία, ήταν κτηνωδία»

«Είμαι η μητέρα. Εδώ και έναν χρόνο περιμένω αυτή τη μέρα. Είμαι η μάνα του Άλκη. Κοιτάξτε με. Σηκώστε το κεφάλι».

Διαβάστε σχετικά - Δίκη Άλκη: Είχαν σκοπό να σκοτώσουν, κατέθεσε ο πατέρας - «Ο γιος μου ήταν η φωνή της συνείδησής μου»

Αυτά ήταν τα λόγια της μητέρας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, Μελίνας Κακουλίδου, ανεβαίνοντας στο βήμα για την κατάθεσή της.

Η χαροκαμένη μάνα γύρισε ώστε να κοιτάζει τους 12 κατηγορούμενους, με τους συγγενείς της να ξεσπούν σε χειροκρότημα.

«Αν είχαν μία σταγόνα αλήθειας, θα με έβλεπαν στα μάτια. Γιατί στα μάτια μου θα έβλεπαν τον Άλκη. Τους μελέτησα καλά γιατί ήθελα να μάθω ποιος σκότωσε το δικό μου παιδί», είπε η μάρτυρας γυρνώντας ξανά στην έδρα.

Σημειώνεται πως καθόλη τη διάρκεια της κατάθεσής της γύρισε πολλές φορές προς το μέρος των κατηγορούμενων είτε στρεφόταν λεκτικά μεμονωμένα προς αυτούς.

«Τι να πρωτοπώ για το παιδί μου. Ήξερε να αγαπάει τους πάντες από πολύ μικρός. Ακόμα και όταν μαλώναμε με τον πατέρα του, έλεγε "βρείτε τρόπο να λύσετε τα προβλήματά σας στην ηλικία που είστε" . Και στους φίλους του έλεγε τα ίδια, να λύνουν τα πάντα με επιχειρήματα», πρόσθεσε.

«Ποτέ δεν είπε το δικό μου σπίτι, έλεγε το σπίτι της παρέας. Βρήκε μια γατούλα, μικρή και άρρωστη. Τους έλεγε μην μιλάτε δυνατά, σεβόταν ακόμα και την κατάσταση μίας γατούλας», ανέφερε.

«Δεν ήταν δολοφονία, ήταν κτηνωδία που έζησε το δικό μου το παιδί. Ένα γιατί υπάρχει. Ήταν καβγάς, ραντεβού θανάτου; Μπήκε στο οικόπεδό τους; Γιατί; Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου; 1,90 ήταν».

«Από τις 12 μάνες ούτε μια συγγνώμη», είπε λέγοντας στη συνέχεια ένα ένα τα ονόματα των κατηγορούμενων και τη φράση «ούτε μια συγγνώμη».

Η μητέρα του αδικοχαμένου νέου μετέφερε στο δικαστήριο και τον τελευταίο τους διάλογο. Όπως είπε, αντάλλαξαν μερικά μηνύματα το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου στο οποίο συζήτησαν περί σχολής και μαθημάτων. «Του είπα σ' αγαπώ και μου απάντησε σ' αγαπώ μαμά».

Στη συνέχεια η μάρτυρας δέχτηκε ερωτήσεις από τους δικηγόρους υπεράσπισης και η δίκη διεκόπη για την Πέμπτη.