Skip to main content

Ανατροπ-Άρης ξανά κόντρα στον ΟΦΗ, 3-1 στο γεμάτο «Βικελίδης» (video)

Μέσα σε ένα διαστημικό εικοσάλεπτο, οι «κιτρινόμαυροι» σκόραραν τρεις φορές δείχνοντας έτοιμοι να παλέψουν για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης.

Την 2η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και 3η σερί εντός έδρας κατέκτησε ο Άρης που επικράτησε με ανατροπή 3-1 του ΟΦΗ στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 26η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στην 5η θέση, ισόβαθμοι με τον Ατρόμητο, στους 43 βαθμούς ενώ αντίθετα οι «ασπρόμαυροι» παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού και την 14η θέση με 22 βαθμούς.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον Άρη όταν στο 7’ ο Φετφατζίδης έκανε ωραία κίνηση και σούταρε όμως ο Σωτηρίου έδιωξε με γροθιές.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να προηγηθεί στο 26’ καθώς ο Κουτσιανικούλης από τα αριστερά έκοψε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και τον Βαζ που σούταρε δυνατά στέλνοντας την στην δεξιά γωνία του Κουέστα για το 0-1.

Οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν στο 34΄με τον Σωτηρίου να μπλοκάρει σταθερά στο κέντρο της εστίας του, το δυνατό σουτ του Σιώπη ενώ στο 35’ είχαν νέα ευκαιρία όταν ο Ντιγκινί σούταρε και  η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι με τον Σωτηρίου έπειτα να την μπλοκάρει σταθερά.

Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι στο 44’ καθώς ο Γιουνές εκτέλεσε φάουλ στα όρια της περιοχής και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Νάστου με τον διαιτητή Σέζο να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ματέο Γκαρσία όμως νικήθηκε από τον Σωτηρίου που έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι.

Το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο το γκολ της ισοφάρισης και απείλησε για πρώτη φορά στο 52’ όταν ο Φετφατζίδης έκανε ωραία προσπάθεια περνώντας τους Νάστο-Μιχόγεβιτς και σούταρε όμως ο Σωτηρίου μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 62’ ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με τον Στρέζο που αντικατέστησε νωρίτερα τον τραυματία Σωτηρίου να διώχνει δύσκολα ενώ στο 70’ έπεσε και μπλόκαρε το σουτ του Ντιγκινί.

Ο Άρης κατάφερε να ισοφαρίσει στο 75΄όταν ο Λάρσον από τα αριστερά γύρισε τη μπάλα στον Ρος και αυτός σούταρε στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στρέζου για να κάνει έτσι το 1-1.

Οι Θεσσαλονικείς δεν επαναπαύτηκαν και συνέχισαν να επιτίθενται για να πάρουν τη νίκη αλλά οι Κρητικοί έχασαν τεράστια ευκαιρία για να προηγηθούν στο 77’ όταν σε αντεπίθεση, ο Βαζ πάσαρε στον Φερέιρα και αυτός σούταρε όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα.

Αντίστοιχα οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 79’ με τον Στρέζο να αποκρούει την κεφαλιά του Ματέο Γκασία αλλά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο 89’ με τον Ματίγια να εκτελεί φάουλ στέλνοντας με αριστοτεχνικό τρόπο τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Στρέζου πετυχαίνοντας έτσι το 2-1.

Ο Άρης κατάφερε να βρει δίχτυα για 3η φορά στο 5’ των καθυστερήσεων όταν αυτή τη φορά ο Μαρτίνες, εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στρέζου για να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (Βαλεριάνος 81’), Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία, Φετφατζίδης (Λάρσον 61’), Ντιγκινί, Γιουνές (Μαρτίνες 75’).

ΟΦΗ (Βέρα): Σωτηρίου (Στρέζος 58’), Μπράουν, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Κυριακίδης (Παπάζογλου 68’), Νάστος, Φερέιρα Σόουζα, Βαζ (Αργυρόπουλος 81’), Κουτσιανικούλης, Σασί.