Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
x

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Το περιστατικό ανατροπής του φορτηγού σημειώθηκε στις 15:30 του Σαββάτου, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ολυμπιάδας Στρατωνίου.

Φορτηγό, ιδιοκτησίας συνεργαζόμενου με την Ελληνικός Χρυσός εργολάβου, ανετράπη χθες το μεσημέρι, τη στιγμή που εκτελούσε μεταφορά υλικού αποκατάστασης, από τον παλαιό Χώρο Απόθεσης Τελμάτων Ολυμπιάδας προς τον Χώρο Ξηρής Απόθεσης του Κοκκινόλακα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15:30 του Σαββάτου, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ολυμπιάδας Στρατωνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «το υλικό έχει πιστοποιηθεί ως μη επικίνδυνο κατόπιν των πλέον αυστηρών ελέγχων και βάσει των αυστηρότερων διεθνών προδιαγραφών».

Συγκεκριμένα, «το Φ.Ι.Χ. που ανετράπη εκτελούσε στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης της Ολυμπιάδας, μεταφορά υλικού που προέρχεται από τον καθαρισμό και την αποκατάσταση υπολειμμάτων καθαρισμού του παλαιού Χώρου Απόθεσης Τελμάτων Ολυμπιάδας προς τον Χώρο Ξηρής Απόθεσης του Κοκκινόλακα».

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από την Αστυνομία και την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η εταιρεία συνεργάζεται από την πρώτη στιγμή με τις αρμόδιες Αρχές για την διαχείριση και άμεση αποκατάσταση του συμβάντος».  

Παράλληλα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, βάσει των απαιτούμενων κανονιστικών απαιτήσεων και προδιαγραφών ασφαλείας, για την άμεση απομάκρυνση του υλικού που διέρρευσε λόγω της ανατροπής του οχήματος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ