Skip to main content

Αναβάλλεται για τις 11 Μαρτίου η σύνδεση Καβάλας-Θάσου με υδροπτέρυγο

Το F/D KONSTANTINOS I θα πρέπει να δεξαμενιστεί εκ νέου, καθώς το σκάφος παρέμεινε αρκετό καιρό ανενεργό στο λιμάνι της Καβάλας.

Η πρώτη μέρα του Μαρτίου δεν θα είναι τελικά και η πρώτη μέρα λειτουργίας της σύνδεσης Καβάλας-Θάσου με το υδροπτέρυγο ή ιπτάμενο δελφίνι KONSTANTINOS I, καθώς τα τεχνικά προβλήματα μετέφεραν την έναρξη των δρομολογίων για τις 11/3.

Σύμφωνα με το kavalapost το F/D KONSTANTINOS I θα πρέπει να δεξαμενιστεί εκ νέου, καθώς το σκάφος παρέμεινε αρκετό καιρό ανενεργό στο λιμάνι. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του δεξαμενισμού το δελφίνι θα δεξαμενιστεί στο εμπορικό λιμάνι ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β’ από σήμερα έως τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019.

Αμέσως μετά θα περιμένει μέχρι να προσκομιστούν τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία απαιτεί ο νηογνώμονας ο οποίος το παρακολουθεί και θα επιστρέψει στον επιβατικό λιμένα «Απόστολος Παύλος» για να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και δύο χρόνια η γραμμή αυτή ήταν ανενεργή και φέτος αναμένεται να λειτουργήσει εκ νέου.

Οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται στα 10 ευρώ, ενώ μείωση στην τιμή του εισιτηρίου θα υπάρξει και στα παιδιά έως και 14 ετών, αλλά και σε άλλες κοινωνικές ομάδες όπως (άνεργοι και πολύτεκνοι).

Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού θα είναι 40 λεπτά, ενώ η υπηρεσιακή ταχύτητα την οποία θα αναπτύσσει το δελφίνι κατά τη διάρκεια του πλου του θα είναι 28-30 κόμβοι.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας δεσμεύτηκαν για τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 ως ημέρα έναρξης των δρομολογίων. Το συγκεκριμένο υδροπτέρυγο είχε ήδη δεξαμενιστεί το καλοκαίρι του 2018, οπότε αυτή είναι και η δεύτερη συντήρησή του.