Skip to main content

Αναβάλλεται η αναγόρευση του Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου υπογραμμίζει πως αποφάσισε την αναβολή της αναγόρευσης του Μητροπολίτη «για λόγους καλύτερης οργάνωσης»

Την αναβολή της τελετής αναγόρευσης του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα της Θεολογικής σχολής ανακοίνωσε η Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου υπογραμμίζει πως πήρε αυτή την απόφαση «για λόγους καλύτερης οργάνωσης», αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναβολή οφείλεται στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί και στην αναστάτωση που θα μπορούσαν αυτές να επιφέρουν, εάν πραγματοποιείτο η τελετή, εντός του ιδρύματος.

Ενδεικτική των αντιδράσεων ήταν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, που χαρακτήρισε «ντροπή» την απόφαση του ΑΠΘ να αναγορεύσει τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης σε διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας (δείτε εδώ).

Η ανακοίνωση του ΑΠΘ αναφέρει:

«Θεσσαλονίκη, 25/11/2017

Η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι η προαναγγελθείσα τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, αναβάλλεται για λόγους καλύτερης οργάνωσης».