Skip to main content

Αναβάλλεται και το Φεστιβάλ Καννών λόγω του κορωνοϊού

Το Φεστιβάλ Καννών, με την ανακοίνωση της αναβολής, απευθύνει έκκληση σε όλους να σέβονται τους κανόνες και να δείξουν αλληλεγγύη.

Το ετήσιο κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών, ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, δεν θα διεξαχθεί «στις προβλεπόμενες ημερομηνίες», από τις 12 έως τις 23 Μαΐου, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές το βράδυ της Πέμπτης.

«Αυτή τη στιγμή της παγκόσμιας κρίσης υγείας, η σκέψη μας είναι στα θύματα του Covid-19 και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με όλους εκείνους που αγωνίζονται για την ασθένεια. Μόλις η κατάσταση της υγείας στη Γαλλία και διεθνώς μας επιτρέψει να αξιολογήσουμε την πραγματική δυνατότητα, θα γνωστοποιήσουμε την απόφασή μας, για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Φεστιβάλ Καννών, παράλληλα με την ανακοίνωση της αναβολής, απευθύνει έκκληση σε όλους να σέβονται τους κανόνες και να δείξουν αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ που αναβάλλεται.

Κατά το παρελθόν ακυρώθηκε μόνο μία φορά, κατά τη διάρκεια των εθνικών εξεγέρσεων του Μάη του '68.