Skip to main content

Ανάβαση Λιβαδίου: Ένα ορεινό... «γκραν πρι» στον νομό Θεσσαλονίκης

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης επιφυλάσσει μια έκπληξη που αφορά την χρονομέτρηση και θέτει νέα standards πανελληνίως.

Με στόχο να ανεβεί το επίπεδο της διοργάνωσης, δημιουργώντας καλύτερες εγκαταστάσεις και τεχνολογική υποστήριξη το Λιβάδι του δήμου Θέρμης ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα αγωνιστικά οχήματα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για το δικό του ιδιότυπο Grand Prix, υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η «Ανάβαση του Λιβαδίου» διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά σε μια διαδρομή 4.700 μέτρων, με τον τερματισμό φέτος να είναι μακρύτερα, το service park να είναι καλύτερα διαμορφωμένο, ενώ ο χώρος προθέρμανσης είναι μεγαλύτερος.

Στόχος είναι η απόλαυση για τους οδηγούς να είναι μεγαλύτερη στη φετινή διοργάνωση, με ευκολότερη πρόσβαση για τους θεατές, αλλά και την καλύτερη προβολη του αγώνα.

Μάλιστα ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης επιφυλάσσει μια έκπληξη που αφορά την χρονομέτρηση και θέτει νέα standards πανελληνίως.

Και την φετινή χρονιά αρωγός και υποστηρικτής είναι ο Δήμος Θέρμης, και η τοπική κοινότητα Λιβαδίου.

Ο νικητής κάθε κατηγορίας κερδίζει έπαθλο 200 ευρώ σε δωροεπιταγή για αγορά ελαστικών.

Η αγωνιστική διαδικασία ξεκινάει το Σάββατο 4 Μαΐου με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει:

08:30 – 11:30 Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος

12:30 Επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά (Ο δρόμος θα κλείσει στις 11:30)

Την Κυριακή 5 Μαΐου το πρώτο αγωνιστικό θα στηθεί στην γραμμή της εκκίνησης στις 11:00 με τον δρόμο να κλείνει και πάλι στις 10:00.

Μετά το πέρας του αγώνα θα ακολουθήσει η απονομή στην κεντρική πλατεία του Λιβαδίου.