Skip to main content

Αναβαθμίζονται τα γήπεδα μπάσκετ στον δήμο Παύλου Μελά

Εργασίες, στο πλαίσιο του έργου, θα γίνουν τόσο στην περίφραξη όσο και στο δάπεδο των γηπέδων με αντικραδασμικό συνθετικό υλικό.

Υπεγράφη χθες η προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Συντηρήσεις – Μικροκατασκευές αθλητικών εγκαταστάσεων δήμου Παύλου Μελά», από την αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και τον δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης χρηματοδοτεί σημαντικό μέρος των εργασιών με το ποσό των 100.000€ από το πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών Ίδιων Πόρων, ενώ η τεχνική Υπηρεσία του δήμου Παύλου Μελά έχει εκπονήσει μελέτη για την εκτέλεση του έργου συνολικού κόστους 248.000€, σύμφωνα με ανακοίνωσή του δήμου.

Με τη συνεργασία αυτή θα πραγματοποιηθούν σημαντικές εργασίες αναβάθμισης ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ σε όλες τις δημοτικές ενότητες και συγκεκριμένα:

ΔΕ Σταυρούπολης: στους αύλειους χώρους του ιστορικού 1ου Λυκείου Σταυρούπολης  και του 3ου Δημοτικού Σχολείου στην Τερψιθέα.

ΔΕ Πολίχνης: γήπεδα στη διασταύρωση των οδών Ανδρέα Παπανδρέου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, στα Μετέωρα και στην περιοχή του Ιερού Ναού Ανάληψης.

ΔΕ Ευκαρπίας: στην οδό Γιάννη Ρίτσου στις εργατικές κατοικίες και στον αθλητικό χώρο δίπλα στο μνημείο των 14 παλικαριών.

Στις παραπάνω εγκαταστάσεις φιλοξενούνται σχολικές αθλητικές δραστηριότητες και προγράμματα μαζικού αθλητισμού, ενώ γυμνάζονται και ψυχαγωγούνται ατομικά ή ομαδικά οι κάτοικοι του δήμου Παύλου Μελά και τοπικοί σύλλογοι.

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν παρεμβάσεις τόσο στην περίφραξη όσο και στο δάπεδο των γηπέδων με αντικραδασμικό συνθετικό υλικό. Παράλληλα θα τοποθετηθούν και νέες μπασκέτες  όπου κρίνεται απαραίτητο και οι φθορές είναι σημαντικές. Η υλοποίηση των εργασιών με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών που διαθέτουν την εμπειρία και συνεργατικά με το Τμήμα Αθλητισμού κρίνεται επιβεβλημένη για να αθλούνται οι πολίτες υπό ασφαλείς συνθήκες.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου «η ΠΚΜ αξιοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους προς όφελος των πολιτών, ώστε οι δήμοι της Θεσσαλονίκης να είναι σε θέση να κατασκευάσουν ή να εκσυγχρονίσουν αθλητικές εγκαταστάσεις που θα αποδοθούν στους πολίτες, ώστε να αθλούνται σε πιο σύγχρονους αθλητικούς χώρους και φυσικά με περισσότερη ασφάλεια».

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης ευχαρίστησε την κ. Πατουλίδου και δήλωσε τα εξής πως «οι σχέσεις συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί εδώ και χρόνια με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποδίδουν συνεχώς καρπούς και έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Ειδικά στο κομμάτι του αθλητισμού η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, η "Βούλα όλων των Ελλήνων", πρωτοστατεί με κάθε τρόπο και στηρίζει εμπράκτως κάθε πρωτοβουλία που αναβαθμίζει τον αστικό μαζικό αθλητισμό. Ως δήμος Παύλου Μελά καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά την υπογραφή αυτής της σύμβασης. Αναγνωρίζουμε ότι αφενός αποτελεί σημαντική στήριξη εκ μέρους της ΠΚΜ, αφετέρου τη δεχόμαστε ως εντολή για περισσότερη δουλειά προς όφελος των αθλούμενων συμπολιτών μας».