Skip to main content

Αναβιώνουν τα «ΙΒΑΝΩΦΕΙΑ» για τα 111 χρόνια ζωής του Ηρακλή

Με τη διοργάνωση τιμάται η μνήμη του μεγάλου πρωταθλητή του συλλόγου και ήρωα της αντίστασης κατά των ναζιστικών στρατευμάτων, του Γεωργίου Ιβάνωφ

Συνολικά 111 χρόνια ζωής συμπληρώνει στις 29 Νοεμβρίου ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής.

Φέτος, τα γενέθλια του συλλόγου θα εορταστούν με την αναβίωση μιας πετυχημένης διοργάνωσης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Ο ΓΣ διοργανώνει μετά από χρόνια τους κολυμβητικούς αγώνες «ΙΒΑΝΩΦΕΙΑ» τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου πρωταθλητή του Ηρακλή και ενός ήρωα της αντίστασης κατά των ναζιστικών στρατευμάτων, κατά τη διάρκεια της κατοχής, του Γεωργίου Ιβάνωφ.
 
Υπό την αιγίδα της Π.Ε.Κ.Κ.Δ.Μ και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε), οι αγώνες «ΙΒΑΝΩΦΕΙΑ» θα διεξαχθούν σε 3 αγωνιστικές ενότητες την Παρασκευή 29/11/2019, το απόγευμα και το Σάββατο, 30/11/2019  πρωί & απόγευμα στην κλειστή δεξαμενή 50μ. του Ποσειδωνίου Κολυμβητηρίου Θεσ/νίκης.

«Ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ παραμένει ένα από τα πιο ισχυρά σωματεία στην Ελλάδα, με επιτυχίες σε όλα τα τμήματα ενώ το κολυμβητικό μας τμήμα είναι από τα πιο δυνατά στη χώρα. Τα τελευταία 12 χρόνια έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα Ελλάδας σε όλες τις κατηγορίες, συμμετέχοντας κάθε χρόνο με αθλητή-ές στην Εθνική ομάδα με αποκορύφωμα την κατάκτηση του χάλκινου πανευρωπαϊκού μεταλλίου και της πέμπτης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από τον Γεώργιο Ασπουγαλή», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: 

«Ο σύλλογος μας αναλαμβάνει ξανά τη διοργάνωση αγώνων –πρώτη φορά τα «Ιβανώφεια» διοργανώθηκαν το 1953- που θα φέρουν στη Θεσσαλονίκη περίπου 700 αθλητές από όλη τη χώρα μας».

«Περιμένουμε όλους τους φίλους του ΗΡΑΚΛΗ αλλά και του αθλητισμού, να απολαύσουμε τους αγώνες και να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλια του συλλόγου μας, σε μία ξεχωριστή διοργάνωση στη μνήμη ενός μεγάλου αθλητή του ΗΡΑΚΛΗ και ενός ήρωα, του Γεωργίου Ιβάνωφ. Ραντεβού στις 29 -30 Νοεμβρίου στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο», σημειώνει στο κάλεσμά του ο σύλλογος.