Skip to main content

Αναβλήθηκε για πέμπτη φορά η δίκη για την οπλοφορία Ιβάν Σαββίδη

Νέα αναβολή στη δίκη του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ για την έφοδο στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οπλοφορούσε, στο παιγνίδι με την ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2018

Αναβλήθηκε για πέμπτη φορά η δίκη του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, για τις παραβάσεις που κατηγορείται ότι διέπραξε κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στις 11 Μαρτίου του 2018.

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν προσήλθε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Ωστόσο, λόγω κωλύματος δικηγόρου ενός εκ των υπολοίπων 7 κατηγορούμενων, που επικαλέστηκε ότι είναι άρρωστος, η δίκη αναβλήθηκε για την επόμενη χρονιά.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατηγορείται για είσοδο χωρίς δικαίωμα από τον νόμο με σκοπό τη διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα και την πρόκληση επεισοδίων λόγω του αποτελέσματος υπό την επιβαρυντική περίπτωση της χρήσης όπλου, ικανού να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τρίτων.

Στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ έχει ήδη επιβληθεί τριετής απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και πρόστιμο 100.000 ευρώ από την αθλητική Δικαιοσύνη. Η ποινή εκπνέει το 2021.